Niech każdy miłośnik zwierząt przygarnie do domu po 5-10 sztuk i problem się rozwiąże w sposób humanitarny, bez usypiania i trzymania w ich zdaniem "złych warunkach" czy to domowych czy schroniskowych.
świąteczna może być szynka, ale pies !!?? no chyba że w wietnamskiej knajpie :-p
Ale nie tylko świąteczne, są także sylwestrowe i noworoczne. Język polski się rozwija i dochodzą nowe wyrażenia. Ale ogólnie to jest wesoło jak czyta się takie artykuły.
Mnie nie jest do śmiechu a tym bardziej tym wystraszonym psom których właściciele zapomnieli o swoich obowiązkach. A czy te psy nie były zachipowane żeby nie można było ustalić właścicieli?
O, jak to się rodacy, katolicy, ludzie prawi, z wysokim morale i przykładną etyką znowu popisali. Brawo!
Moje przedświąteczne posty na temat odpowiedzialności (nie mówiąc już o miłości) wobec czworonogów zostały tu odważnie nazwane wypocinami. Całkiem słusznie, gdyż trochę potu jednak kosztuje napisanie czegoś zrozumiałego dla przeciętnego czytelnika.
I proszę, jaki skutek: mamy oto znowu ponad 20 braci mniejszych - jak to ładnie tu określono - świątecznych, sylwestrowych i noworocznych!
A nie można było ująć tego jednym normalnym słowem - wyrzuconych psów?!
Człowiek to brzmi dumnie?
Te 20 psów a tysiące w całym kraju nie zostały wyrzucone. One po prostu ze strachu od huku petard i fajerwerków po prostu uciekły przed siebie. Stare psy mogą nawet stracić życie z powodu zawału serca. Pomimo apelu o powstrzymanie się od "wystrzałowego" witania Nowego Roku, nie wszyscy wzięli sobie to do serca. I panie Włostowic proszę nie czepiać się katolików skoro nie wie pan czyje to były psy. A może ateistów albo innowierców?
Nie, w tym akurat przypadku człowiek brzmi DURNIE!
Wyjątkowi to DURNIE!!!
A spróbujcie moderator ten wpis usunąć!
Ale w niedzielę ci sami ludzie dadzą po piątaku na WOŚP i będzie git. na cały rok tej dobroci wystarczy.
A po czym stwierdzono ,że świąteczne ,kokardki miały czy ozdóbki???A może kłorek po szszszampanie??
myślę że wietnamska restauracja rozwiązałaby problem i schroniska i psów
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!