Kolejny szalony. A muchy? Czy muchy tak samo jak człowiek, nie są żywymi stworzeniami?
Popatrz jak to robią w Austrii i ucz się, zwierzęta są usypiane i kremowane nie ma w ogóle bezpańskich psów, kotów i całego syfu związanego z tym zwierzyńcem, nie ma również problemu z utrzymaniem psy oddawane są do testów klinicznych. Warunki jakie zapewnia nawet nowe schronisko nie są odpowiednie, a jeśli się z tym nie zgadzasz to zamień się ze zwierzakiem na lokum może wtedy zmienisz zdanie. Juz nie wspominając jak w tej jednostce jest, było łamane prawo wymiana godzin prac społecznych na karmę, szczepionki, budy, tym powinna zając się prokuratura i zamknąć ten przybytek bez zdolności finansowych.
Jeśli dla Ciebie zmarznięte, zaniedbane psy to lepsze wyjcie niż ulga dla nich to nie mam więcej pytań.
Opisałem po prostu jak to się odbywa w cywilizowanym kraju, wśród ludzi tez występuje naturalna selekcja jeśli ktoś nie daje rady, popatrz w statystki samobójstw. Schroniska nie stać na utrzymanie całego zwierzyńca jestem za usypianiem i kremacja, schronisko musi łamać prawo aby się finansować to nie jest to tez powód do dumy, utrzymanie za wszelka cenę. Jeśli nadal nie rozumiesz i na sile chcesz ratować te zwierzęta które tak naprawdę są katowane to pozostaje mi współczuć, schronisko to nie ratunek dla zwierząt to kolejny etap powolnego umierania.
przypominam jaka jest główna idea tekstu - PROŚBA O SŁOMĘ A NIE DOBRĄ RADĘ
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!