To nauczyciele są lepsi od innych grup, które strajkują ?
Następna kasta po sędziach?
Tylko pod czas strajku są w szkole 3 do 5 osó, przychodzą się podpisać i wychodzą.
To tak wygląda strajk ?, na chwilę do szkoły listę podpisać i już, a sobota, niedziela to co ?
Jak można płacić komuś za nie wykonaną pracę?Czyżby wróciło ,,czy się stoi ,czy się leży 1 tyś.się należy "?Czy jest jakiś kraj w cywilizowanej Europie ,że ta zasada obowiązuje?
Nauczyciele tacy wykształceni, a nie wiedzą co to kompromis. Gdyby mnie zaproponowano 15% podwyżki to nawet bym się nie zastanawiała. Ale oni nie, musi być 1000 i ani złotówki mniej.
Skoro się tak znacie ... również na procentach to sami sobie uczcie swoje dzieci ... Ten kraj zmierza ku samozagładzie.
Widziałem transparent na SP12 w Piotrkowie Tryb. na którym strajkujący nauczyciele dziękują za wsparcie rodzicom. Ciekawe którym i ilu ich było 5-ciu a może 10-ciu na ponad 1000 uczniów, bo przecież chyba nie ci co musieli teraz a nie latem korzystać z urlopów lub wynajmować odpłatnie opiekunów by zapewnić opiekę swoim pociechom. Może ci, których dzieci dzięki waszemu strajkowi przeżywały stres związany z egzaminami VIII klas? Wstyd mi za was hipokryci, nie mam dla was szacunku i pewnie nie jestem w tym przekonaniu odosobniony, gdyż walczyliście tylko o swoje wynagrodzenia niszcząc po drodze młodych ludzi, którzy mieli z was czerpać przykład. Przecież wy chyba nie wiecie, kim był Janusz Korczak, bo to wasze postępowanie o tym świadczy. Mam nadzieję, że nie dostaniecie tych żądanych 30% podwyżki, bo swoją terrorystyczną postawą skłóciliście się między sobą oraz nas rodziców. Z terrorystami się nie negocjuje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!