metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gosc13821 ~gosc13821 (Gość)01.07.2022 13:20

Hmmm... Moim zdaniem to ciężka sytuacja do oceny. Fakt, kierowca VW jechał prawidłowo, jechał na zielonym świetle. Powinien on mimo wszystko zachować szczególną ostrożność wjeżdżając na skrzyżowanie, ale MIAŁ ZIELONE. Z drugiej strony służby, w tym przypadku strażak nie śpieszył się do monopolowego, tylko zap&$^%$ał ratować życie. On też powinien zachować szczególną ostrożność, wjeżdżając na czerwonym. Teoretycznie wina strażaka jest słusznie zasądzona, ale uważam, że w tym przypadku mandat dla osoby, która jedzie nieść pomoc (sytuacja tak czy siak mocno stresowa) jest mocno krzywdząca...

91

jest źle ~jest źle (Gość)01.07.2022 15:35

Niedopuszczalne jest również wjeżdżanie na skrzyżowanie, kiedy nie ma na nim miejsca do kontynuowania jazdy, gdyż może to utrudnić przejazd karetce, straży pożarnej lub policji.

30

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)01.07.2022 12:59

Raz ktoś ukarał te służby. Ja wiem ze oni musza dojechać na miejsce ale często ich nie słychać a tym bardziej nie widać a potem nagle ?trąbią? i człowiek się jeszcze bardziej przestraszy. Trzeba po prostu być ostrożnym.

124

Strażak ~Strażak (Gość)01.07.2022 13:23

Jak by szanowny nik gość choć raz jechał samochodem strażackim na sygnałach to by wiedział dlaczego inni użytkownicy ruchu nie słyszą lub nie widzą samochodów uprzywilejowanych, zazwyczaj głośna muzyka lub telefon przy uchu powoduje ich rozkojarzenie

91

Ja ~Ja (Gość)01.07.2022 23:20

Nie życzę nikomu śmierci na drodz i czekania na pogotowie, straż, koko kolejek kto mnie uratuje, ale niestety służby czekają na zielone światło

00

Driver ~Driver (Gość)01.07.2022 14:48

Myślą że im wszystko wolno

34

:] ~:] (Gość)02.07.2022 09:11

Sygnały świetlne i dźwiękowe odbierają strażakom rozum.
Ewidentka wina. Gdyby to był radiowóz to ci wszyscy obrońcy by ukrzyżowali policjanta.

30

spoko ~spoko (Gość)02.07.2022 11:07

kierowca miał ZIELONE ,to służby muszą zachować ostrożności łamiąc przepisy , sprawa do sądu i walka o słuszności ,rozumiem uprzywilejowanie ,tylko to też ma ograniczenia ,nigdzie nie pisze że są sami na drodze ,facet wjechał prawidłowo na zielonym

20

Ja ~Ja (Gość)01.07.2022 15:32

Powinni darować
Akcja nie będzie jechał 20 na godzinę

30

Ja ~Ja (Gość)01.07.2022 14:13

Jeszcze nigdy takiego auta nie widzialem zeby na sygnale jechalo, przeciez to nie jest woz bojowy

26

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat