te czasy już były, kartki, ograniczenia, zakazy, monopol od 13. Ograniczanie ludziom swobód i wolności obywatelskiej zawsze prowadzi do przewrotu, rewolucji czy protestów. Jak zwał tak zwał, nic ludzi bardziej nie boli jak ograniczanie wolności. Niech ta władza to pamięta
to jest dziadostwo ! Za was też się weżmiemy...nie dziś a jutro !
pipowcy też pracowali zamiast z rodzinami siedzieć. Ciężka dola pipowca.
to bez sensu
a jak ktoś sobie chce dorobić jako student w niedziele w sklepie ?
bedzie potraktowany jak przestępca
Inspektorzy pracują,żeby sprzedawcy nie musieli. Przecież to chore,,zamienił stryjek siekierkę na kijek.
Staszek... buhaha haha ha. Ja się cieszę bo jestem z dzieciakami w domu.
Śmierdzi w tym kraju komuną na odległość. Przepisy zabraniają pracować,ale ,,rząd" wynagrodzenia nie podniesie. Powinno się normalnie pracować w sobote i niedziele. Pod warunkiem ,że sobota jest płatna 150 % wsynagrodzenia a niedziela 200% . Wybór należy wtedy do społeczeństwa a nic nie jest narzucane z góry....
Bardzo dobrze! JKNW - J... karać nie wyróżniać, właściciele jaja sobie robią z przepisów prawa mówią co tam i karzą do roboty przychodzić pracownikom. Pracownik wiadomo się nie zbuntuje. Dla mnie są to tzw biznesmeni psia mać bez pieniędzy. Niby prowadzą firmę niby przedsiębiorca a tak naprawdę klicą tylko ten biznes i nie mają kasy. Dlaczego zależy im zawsze aby wydoić tego pracownika i wycisnąć z niego jak najwięcej za marne 1500 zł Jeśli chcą handlować w niedzielę niech to robią tylko niech sami stoją. Korona z głowy spadnie? Czy wolna niedziela musi być a pracownik ma jej nie mieć tak? Niech się cieszą że tylko 2000zł ja jakbym kontrolował u mnie mieli by minimum po 10 tysięcy zł kary.
Nie umiesz pseudo przedsiębiorco dostosować się do przepisów to płać kary jeśli cię stać na to a jeśli cię nie stać to stój sam za ladą albo zamknij w pireneje ten przybytek dobrej nadziei i idź do pracy na etat do firmy do kogoś komu biznes poszedł i nie musi otwierać w niedzielę.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!