Po gimnazjum było łatwiej się dostać bo mniej uczniów kończyło gimnazja a po podstawówce dwa razy tyle uczniów i klas było w liceach po równo dla tych co kończyli gimnazja i podstawowki
I LO kończyłem 27 lat temu to było coś innego niż dzisiaj. Jedno dziecko mam w pierwszym i bez korepetycji ,ani rusz ,a drugie mam w trzecim liceum i uważam ,że jest o niebo lepsze i na krok nie odstaje od Chrobrego.
Piszę jako pracodawca. Po liceum uczniowie nic nie potrafią a wymagania co do zarobków ogromne. Wolę ludzi po technikum
I znów tylko Chrobry...jest w Piotrkowie naprawdę jeszcze kilka szkół dużo, dużo lepszych tylko szkoda, że o nich się nie pisze.
są jeszcze miejsca w technikach i drodzy uczniowie idzccie tam. Mamy w Piotrkowie w Budowlankę (ZSP 3), dawną odzieżówkę (ZSP 6), gastronomik (zsp 4), Piomę (ZSP2), ekonomik (chyba zsp 5). Po technikum macie pracę a po liceum albo studia albo jesteście bez zawodu i zasilacie bezrobocie
i co macie po tym liceum ? idzcie na kucharza, informatyka czy nawet jakis remont. bedziecie przynajmniej zrobić sobie obiad, wymienić szkiełko w telefonie i wymienić baterie od zlewu. jakieś 1/100 z tych co ida do liceum uda się na prawde coś osiągnąc
Zupełnie nie rozumiem tego owczego pędu młodych ludzi do liceów, to szkoła, która oprócz matury nic nie daje. Po liceum niczego praktycznego nie potrafią, nie mają żadnego zawodu. Potem połowa pójdzie na jakieś studia humanistyczne i zasilą szeregi bezrobotnych lub sfrustrowanych ludzi, których nikt nie chce zatrudnić. Ilość miejsc w liceach powinna być bardzo ograniczana aby młodzi ludzie uczyli się w technikach i szkołach zawodowych dających im w przyszłości pracę.
A czy w Piotrkowie jest tylko 1 LO ??? Po co pisać tylko o jednej szkole. Katastrofa
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!