A nie szukali schronienia w swojej nowej siedzibie?(Wojska Polskiego 37)
Wszak to ma być ich idealny, wymażony,wyczekany nowy ,,dom''
Tlenek węgla jest gazem powstającym w wyniku niepełnego spalania węgla i substancji, które w swym składzie węgiel posiadają. Wystarczy coś spalić w pobliżu czujnika.
Na żądanie :)))
wszystko grubymi nićmi szyte... aby pokazać, jaka to była słuszna decyzja o przeniesieniu szkoły do budynku IV LO.
A żebyś wiedział, że ogrzewanie jest piecowe, na węgiel. A piece to tzw. kozy. Szkoda, że większość komentujących nie widziała wnętrza tej szkoły od środka na własne oczy, bo może byłoby mniej durnych komentarzy.
Co do "wymarzonej" siedziby przy Woj. Polskiego, to wcale ona nie taka wymarzona, zwłaszcza przez rodziców, ale lepsze to niż stan obecny.
Wróć do podstawówki, tak mniej więcej druga, trzecia klasa, bo to tam głównie ortografii uczą.
Ale jaja sobie robią z ludzi! Cóż za dziwny zbieg okoliczności.(nie daj Boże, szkoda dzieci). Przez tyle lat nic się nie wydarzyło, a teraz łup - nagle na wiosnę czad.
W IV LO też było ogrzewanie piecowe!Ale są tacy, co widzieli tę szkołę od środka przed i po remontach(dziś zainteresowani). Trzeba się tylko wziąć do pracy a nie biadolić, że to nie warunki XXI wieku. Szkoda tylko, że tak łatwo korzysta się z cudzej pracy! Stan obecny ,,dziesiątki''jest taki, jak się o niego zadbało. Amen
Co prawda, to prawda! SP 10 chyba z 10 lat walczy o lepszy budynek. IV LO 10 lat pracowało na obecny wygląd swojej szkoły. Nie tylko z zewnątrz, ale przede wszystkim w wewnątrz. Wiem, bo chodziłam do tej szkoły, kiedy była tam SP 9, a teraz chodzi tam moje dziecko! I nie mówcie mi,że przez 10 lat nic się nie dało zrobić także z budynkiem SP10!
Ależ oczywiście, że dało się zrobić. Tylko kto miał to zrobić? Czy remont budynku IV LO został wykonany za pieniądze rodziców uczniów? Czy SP 8 wyremontowali rodzice uczniów? No chyba nie. Dlaczego więc zgryźliwe uwagi są kierowane w kierunku rodziców dzieci z SP 10? Jak jeden z rodziców ubiegał się w ostatnich wyborach o miejsce w Radzie Miasta, żeby móc wpływać na decyzje odnośnie szkoły, to wszyscy psy na nim wieszają. A rodzice uczniów z IV LO są dumni jak pawie, bo mają wyremontowany budynek, choć żaden palcem w tym kierunku nie kiwnął. I prawdę napisałaś: 10 lat SP 10 walczy o lepsze warunki dla swoich uczniów. I wreszcie będzie je miała.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!