metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Zanzi ~Zanzi (Gość)11.05.2017 13:27

Ulubieńcem publiczności z pewnością okazał się pan z rajtuzą na głowie :)

100

Bjern ~Bjern (Gość)11.05.2017 13:50

"XIX międzynarodowy festiwal sztuki"... Sztuki ?! Gierymski, Malczewski, Renoi, Van Gogh, Kantor, Abakanowicz... to jest sztuka. A to co jest prezentowane na tym festiwalu... Ehhhh
Oczywiście zapewne mój komentarz będzie opisany jako właściwą odpowiedź na tą "sztukę". Zaraz ktoś napisze, że właśnie tak miało być i o to chodziło... ;-)
Taki "performers" to wymyślam w 30 sekund a przesłanie dopiszcie sobie sami:
- wycieranie butów o wycieraczkę - jako egzystencjalne problemy szarego człowieka,
- toczenie patykiem krzaka agrestu po kostce brukowej - jako walka z przeciwnościami losu usłana kolcami...
- rzut gniazdem kukułki w kierunku zachodzącego słońca - jako dążenie do stworzenia nowej rzeczywistości (oczywiście uwzględniając problemy egzystencjalne)
- beret z pizzy z wetkniętą weń flagą dowolną, w zależności od preferencji ;-)
Pozdrawiam

60

Jolka ~Jolka (Gość)11.05.2017 13:51

Kiedyś były "translacje", przynajmniej wtedy artyści coś tworzyli, zostawiali po sobie rzeźby i inne dzieła, a nie tylko bałagan i niesmak...
Dokąd dąży ludzkość, żeby coś takiego sztuką nazywać?

90

Janusz ~Janusz (Gość)11.05.2017 14:10

Dawniej to chociaż cycka jakas pani pokazała a teraz rajtuza na głowie i lipa

70

obs. ~obs. (Gość)11.05.2017 13:58

Może ta pani-artystka co leży na posadzce w Focusie zasłabła? Wszyscy się gapią...dlaczego nikt nie udzielł jej pomocy albo nie wezwał odpowiednich służb medycznych? Ach ci mieszkańcy Piotrkowa...

110

jajajaja ~jajajaja (Gość)11.05.2017 13:39

w d...ch im się przewraca. Polecam się za robotę wziąć. Sztuka to jest Van Gogh, Szopen, czy chociaż Hendrix. A to jakieś g.... lewackie jest.

150

MAŃKA ~MAŃKA (Gość)11.05.2017 14:39

Jak chcą się wygłupiać, bo mają dużo czasu, a żadnego celu, to niech to robią za swoją mamonę i na swoim podwórku. Mój podatek - jakkolwiek by to było malutkie dofinansowanie do tego nierządu publicznego - ma być przeznaczony na dobro wspólne ułatwiające nam życie, a nie na wyrażanie zachowań osób z problemami psychicznymi.

130

his. ~his. (Gość)11.05.2017 15:00

Rajstopy na głowie. Rozumiem ,przygotowanie do napdu. Ale dlaczego w fontannie? Chyba chodzi o to żeby psy nie podjęły tropu...

110

Jarek ~Jarek (Gość)11.05.2017 15:36

Pończochy na łbie wielki artysta. Zużyte gumkę jak by założył to byłby wuczyn

40

zatpoid ~zatpoid (Gość)11.05.2017 15:46

nigdy nie mogłam ogarnąć intelektualnie inetrakcji- co jak co ,ale tej sztuki nie rozumiem i wiem, ze nie jestem jedynym niezrozumialcem tej sztuki

70

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat