metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ni hu hu ~ni hu hu (Gość)17.01.2018 14:31

kościół w Polsce powoli przestaje istnieć, a to dzięki właśnie księżom. ich pazerność jest nie do opisania, ale przecież Watykan sam się nie utrzyma, rydzyk ma pis, a kościół ciemniaków, którzy myślą, że jak dają na tace to nieba dostąpią, nic bardziej mylnego, większość do kościoła chodzi "potwarzować", a wróciwszy do domu, pokazują swoje prawdziwe oblicze katola, morda od ucha do ucha i nic takiego nie udobrucha.
szkoda mi ludzi tępo zapatrzonych w kościół i kler, ale cóż trzeba żyć dalej w towarzystwie tępaków i czasami nawet trzeba takim przytakiwać, dla świętego spokoju, żeby w końcu zamknęli te katolickie mordy i żyli dalej w przeświadczeniu, że są lepsi od innych i racja jest po ich stronie.
pozdrawiam

173

gość ~gość (Gość)17.01.2018 14:12

Każdy strzyże jak może bo taki jest ten świat. Może lekarzy, prawników, mechaników, polityków itp. się czepcie. Ksiądz człowiek jak każdy inny, żyć musi i parafię też trzeba utrzymać. Pieniądz kręci światem.

56

mig ~mig (Gość)17.01.2018 14:05

Jak kogo stać aby wesele wyprawić za 40 000 zł to chyba go stać, aby na kościół z tej radości dał z 5 stówek. Ja się ożeniłem bez kasy bo nie chciał także i takie są przypadki.

99

gość ~gość (Gość)17.01.2018 13:56

Druga strona medalu ja już się przekonałam na wielu osobach ci co często chodzą są podli i mają lepkie rączki do brania

116

gość ~gość (Gość)17.01.2018 13:55

Niepotrzebnie robili to badanie. Mogli zapytać 97-300 i by się dowiedzieli,że trzeba będzie balkony dobudowywać w kościołach, tak dużo ludzi chodzi.

98

gość ~gość (Gość)17.01.2018 13:51

Bo księża agitują za PiS-em, politykują i ludzie mają dosyć!

195

gość ~gość (Gość)17.01.2018 13:49

Ja sobie odpuściłem chodzenie na msze ze względu na obowiązujący w Polsce nurt toruńsko - pisowski. Podobnie moja mama, kobieta po sześćdziesiątce, stwierdziła że nie może już słuchać pisowskiej propagandy (kościół obok kortów, nie wiem jakie tam jest wezwanie). W kościołach jest dużo ludzi tylko w święta, ludzie dla podtrzymania tradycji chodzą. A jak polski Kościół się nie zmieni to będzie jak w Czechach - ksiądz i trzy babcie na mszy. Chodź widać, że hierarchowie zaczynają powoli mówić innym językiem, np. W kwestii nacjonalizmu czy uchodźców. Przy okazji - Orban znowu pisowską elitę wystawił do wiatru - uchodźców przyjął i będzie dalej przyjmował!

195

Proboszcz ~Proboszcz (Gość)17.01.2018 13:48

U mnie msza to koszt 20pln na tacę i ludzie są. Może na innych zgromadzeniach mają większe wymogi i stąd ten brak wiernych.

27

Adamo ~Adamo (Gość)17.01.2018 13:40

A ciemny lud dalej wali kasę tym darmozjadom. Pewnie liczą , że kupią sobie miejsce w niebie za pieniądze.

153

Jeszcze tu kiedyś powrócę ~Jeszcze tu kiedyś powrócę (Gość)17.01.2018 13:30

Wreszcie jakiś pozytywny artykuł odnoście tej całej wiary w mamonę!!!

135

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat