A ja lubię chodzić tam, gdzie naprawdę Msza św jest odprawiana przez księdza z szacunkiem, wiarą i głębokim słowem
Będziemy przerabiać kościoły na dyskoteki!!! Jeszcze tylko trochę czasu musi minąć tak jak na zachodzie!!! A pleban dostanie państwową wypłatę bez jałmużny społeczeństwa!!!
Owsiakowcy ostatnio okupowali wejscia do kodciolow, hahaha..A na twiterze mowia, dzieci bez ,,serduszek wosp, nie beda wpuszczane do szpitali i beda umierac pod drzwiami.
Te wszystkie brednie, które tu wypisujecie na Boga na kościół słyszałem już w latach 80-tych będąc w obstawie szkoleń politycznych trepów w Warszawskim Okręgu Wojskowym. Te same brednie wygłaszał mój kuzyn ze zlasowanym mózgiem były sekretarz PZPR. Tak, że nic nowego nie tworzycie, a przenosicie tylko to co przyniósł komunizm. Wy nie wierzycie w Boga jak sobie tłumaczycie wy wierzycie w bożka, którego sami sobie tworzycie na swoje potrzeby. Trudno wierzyć w Boga i zionąć nienawiścią do innych ludzi, którzy chodzą do kościoła, mają inne poglądy czy mieć nienawiść do księdza bo zbiera na tacę. Bóg jest miłością, a nie nienawiścią. Bogiem nienawiści jest szatan.
Czyżby ciemnogród się kurczył, czyli coraz więcej ludzi zaczyna myśleć i nie łyka bezmyślnie tego co naopowiada im pleban. Mniej kasy od ludzi, ale za to państwo nadrabia ze swoimi darami.
Kolejny przykład odsuwanie się społeczeństwa od kościoła :
http://fakty.interia.pl/prasa/news-super-express-miliony-na-szpitalnych-kapelanow,nId,2509862
Tak długo dopóki będzie rządził PiS tak długo wasza pensja będzie szła na księży. I albo się z tym pogodzicie i przestaniecie o tym pisać albo obalcie PiS i wybierzcie ludzi którzy nie będą na kościół dawać waszych pieniędzy proste.
Tytuł powinien brzmieć "Katolicy rzadziej chodzą w niedzielę na msze św.". Jakie "chodzimy"? Nie wszyscy w tym kraju to katolicy.
Ujadają na kościół ci co nic nie dają. Tolerancji trochę dla ludzi. Chcą to niech dają ile chcą bo to ich pieniądze, a nie wasze. Jak wam żal, że proboszcz ma to wolna droga każdy może założyć swój kościół i niech wam dają. Ba, nawet z podatku będziecie zwolnieni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!