Chłopy mają za dużo wolnego czasu i się nudzą. Mogli by jednak wymyśleć coś bardziej rozumnego.
Dla mnie żadni rycerze, a zwykli ludzie, którzy czują potrzebę służenia Maryi.
Rycerz był wojownikiem. Często walczył mieczem, stąd czasem nazywa się rycerzy ludźmi miecza. Najważniejszym zadaniem rycerza była walka w dobrej sprawie. Musiał więc bronić swojego króla lub księcia, któremu ślubował wierność. W razie zagrożenia kraju rycerze mieli obowiązek stawić się na rozkaz władcy, by stanąć do walki z wrogiem. Za słuszną sprawę uznawano też walkę chrześcijańskich rycerzy z niewiernymi. Od rycerzy wymagano sprawnego posługiwania się bronią i waleczności, ponieważ od ich umiejętności zależał wynik bitwy.
I CO CI PANOWIE MAJA WSPÓLNEGO Z TYM CO PISZE POWYŻEJ!!!!!??????????????
Czego to ludzie nie wymyślą, żeby zainteresować innych. Ale to nie mój cyrk.
Ciemnogród
Byliście w ZOO?
Ja byłem i widziałem moich kuzynów w małpiarni!
A nie można się nazwać po prostu wolontariuszami jeśli chce się coś zrobic dla innych? O ile mi wiadomo to Jezus powtarzał " królestwo moje nie jest z tego świata" więc ani "tytuł królewski" ani "rycerze" nie są mu potrzebni
Rycerze - to znaczy, że mają błękitną krew ............. ciekawe jakie drzewo genealogiczne i kto przodkiem. Może Zbyszko, Danuśka i Jagienka ..........
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!