metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Kazik ~Kazik (Gość)16.11.2020 16:55

Szukają frajerów by na nich zarobić a w mojej firmie gdzie pracuje na 250 osób zatrudnionych nikt nie wyraził zgody na przestąpienie do złodziejskiego programu

50

j. ~j. (Gość)16.11.2020 18:52

PPK może skończyć tak, jak OFE, a już teraz chyba zdecydowana większość potencjalnych uczestników nie chce się zapisać, bo nie wierzy że ich pieniądze będą tam bezpieczne. Za to narobili mnóstwo roboty pracodawcom, bo powiedzieć, że wdrożyć w firmie PPK nie jest łatwo, to nic nie powiedzieć, a od nowego roku będzie ten temat dotyczył nawet najmniejszych firm! A może to jest tak, że prawdziwym beneficjentem tego programu będą nie przyszli emeryci, tylko instytucje zarządzające zgarniające prowizje? W przypadku OFE raczej właśnie tak było...., Broń mnie Panie Boże, żebym się do tego czegoś przypadkiem nie dał zapisać!

50

ogłupienia cd. ~ogłupienia cd. (Gość)16.11.2020 19:38

A gdzie "szósta rozmowa", jak przejąć dotacje unijne przez wybranych, aby nie trafiły do podziału dla społeczności samorządowej. No tak przecież to wynika z tematyki tych "pięciu rozmów".

30

marudny ~marudny (Gość)16.11.2020 22:55

Eeeee, co tam jakiś trzeci filar. Co może stać na trzech filarach? Fortepian chyba tylko. Trzeba wdrożyć czwarty, piąty i szósty, żeby emeryt był "lepiej zabezpieczony" na starość. Jak będą wdrażać siedemnasty filar, to wtedy się do niego zapiszę, do trzeciego to według mnie bez sensu. Stojąca na siedemnastu filarach konstrukcja emerytalna dopiero będzie stabilna!

Cytuję:
Pracownicze Plany Kapitałowe to element trzeciego filaru emerytalnego.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat