Inspekcja Budowlana ma tylko osiągnięcia w ścigani spacerników dla psów ........... oj, bywa, bywa .........
Na Pl Niepodleglosci 5 stoji i straszy czy ktos sie zajmie sie kamienica zagrarza zyciu
„Konstytucyjne, święte prawo własności prywatnej,niezależnie od stanu technicznego”... A moje prawo do bezpiecznego poruszania się po ulicach miasta? Zwłaszcza w pobliżu wymienionych ruin? Co z moim prawem do niechęci oglądania szpetoty? Co z moim prawem wymagania od władz miasta dbałości o wizerunek mojego 800-letniego miasta? A? No właśnie. Jest wykręt, można dalej nic nie robić...! A bajeczki o „chęci wykonania remontu” to tylko mydlenie oczu i prolongata (mam nadzieję) nieuchronnej dotkliwej kary dla owych „świętych” właścicieli. Cała sytuacja z etycznego i moralnego punktu widzenia skandaliczna. Trzeba będzie zainteresować jakiś telewizyjny program interwencyjny. Ale będzie wstyd na cały kraj...
Uczestniczyłem w wyborach samorządowych , ale nie glosowałem na to ,co sugerujesz...
A co z elewacją budynku na Słowackiego Nr. 20 ( na przeciwko poczty) Czy ktoś potrafi od właściciela wyegzekwować odtworzenie zniszczonej elewacji. To już jakieś 20 lat nikt nie może sobie z tym poradzić
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!