Pomysł bardzo głupi. Nic pozytywnego to nie przyniesie poza tym, że będzie burmistrz a nie wójt. Co złego? No właśnie dużo. Jako miasto Rozprza będzie odcięta od funduszy przeznaczonych na tereny wiejskie! Przekonali się o tym w Wolborzu, gdzie po uzyskaniu statusu miasta jakoś gospodarka i rozwój miejscowości nie poszedł do przodu a nie mogli skorzystać z niektórych funduszy zarezerwowanych dla wsi. Jak dla mnie to takie chore ambicje jakiejś grupy osób, bez przemyślenia za i przeciw. Zwłaszcza przeciw, bo niestety przemiana ta może być kosztowna.
Czy ktoś to przekalkulował? Miejscowości które stały się miastami zgłaszają np. że dostają poprzez to mniejszą dotację oświatową. To się może wcale nie opłacać. A zysk w postaci zmiany statusu jest dość wątpliwy.
Rozprza miastem być powinna bo tak chciał polski król a nie ruski car.
Głupota i szum wokół niepotrzebnych rzeczy Zawsze zewnętrzne dofinansowania będą większe dla wsi a gdyby ktoś miał wątpliwość to proszę się bardziej przyjrzeć czy w naszej gminie ma ktoś głowę żeby pisać i pozyskiwać zewnętrzne fundusze Drogi nie ma komu naprawić. Porażka ale ważne by się bawić w miasta i wsie
Rozprza była miastem w czasach gdy na miejscu Piotrkowa był las, bagna i wilki wyły nad Strawą
Nie mam nic przeciwko, ale może lepiej zacząć od dróg? Nie tylko parkiem w rozprzy gmina żyje...
Czegoś takiego jak drogi w gminie Rozprza to jeszcze świat nie widział. Może niech redakcja się przejedzie i taki problem przedstawi.
Tutaj chodzi o to, żeby zbierać więcej podatków od ludzi.
Dlatego mam nadzieję, że Rozprza pozostanie miejscowością wiejską.
Rozprza może zostać miastem pod warunkiem że przygarnie do swojego powiatu Piotrków i wtedy wszystkie mądrale z rej EP zmienią swoje blachy na EROZ i przestaną wypisywać głupstwa i stroszyć piórka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!