Dlaczego rozpowszechniasz kłamliwe informacje? Wiesz,że z tym do sądu możesz trafić?
Do gosca.Gmina Rozprza BIP oświadczenia majątkowe za dany rok pomnóż przez 4
Wójt wspomina o dobrym samopoczuciu i o miejscach pracy.Pytam gdzie?Urząd Gminy największym pracodawcą, a tam sami swoi.Chyba źe. do zamiatanie rynku w ramach prac interwencyjnych.
Brzuch mnie rozbolał ze śmiechu jak to czytałem. Koszmarne pieniądze wydane na rynek w Rozprzy, chyba po to by ławkowicze mogli w lepszych warunkach spożywać wino marki wino. Jest tyle potrzebniejszych spraw. Za śmieci płacimy więcej niż inni a segregując i tak musimy lecieć ze śmieciami do pojemników zbiorczych. Nie wiem czy jeszcze gdzieś tak w Polsce jest. Jak były mrozy i ślizgawice, to drogi były posypane piaskiem tylko na zakrętach. Przydałoby się więcej asfaltu i połatanych dróg. Aleja Solidarności, zbudowana nie tak dawno przecież, na niektórych odcinkach jest mocno dziurawa. Droga Białocin Nowa Wieś nadaje się do treningu jazdy po muldach. I wiele innych spraw.
To mlodemu tez sie zona znudziła...jak tatuś wszystko robi ..nie daleko pada jabłko od jabłoni...a moze zna ktoś ta pania ...
W Rozprzy przy głównej ulicy Piotrkowskiej tez nie ma kanalizacji i nie będzie, tylko czekać jak ścieki z ubikacji popłyną wprost na ten cudny nowy rynek dla żuli
Nigdy, nikomu się nie dogodzi. Mimo plusów i minusów o wiele bardziej wolę obecnego niż poprzedniego. Potrzeby są ogromne a pieniędzy zawsze będzie brakowało.
Kami ja podałem przykład marnotrawienie kasy w naszej gminie. Większośc sołectw naszej gminy nie ma lub cześciowo nie ma. Wydano kase na projekt kanalizacji który zaraz się "przeterminuje" a rozpoczęto kolejną inwestycje za 8,6 mln zł, która nie wpłynie na poprawę warunków życia mieszkańców gminy Rozprza i sołectw. Za tą kase można zrobić kanalizacje na Piotrkowskiej, Longinówce i położyć asfalt w różnych cześciach gminy. Natomiast nasz wójt pozadrościł innym gminom rynków więc robi swój rynek tylko szkoda, że za takie miliony jest kładziona taka beznadziejna kostka a nie bruk.
Kanalizacja w Longinóce była wyceniona z tego co pamiętam na 15 mln. a opłaty za ścieki były kilkakrotnie wyższe niż płacimy w Ropzprzy. A to z powodu pompowania ścieków do Piotrkowa. Więc nie sądzę aby to uszczęśliwiło mieszkańców- bo wygoda jest ale koszty są duze wyższe niż szamba.
A gdzie jest taka ulica?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!