I dobrze wyłapać wszystkich cwaniaczkow i dowalić po 500zl kary.Xxxxx jakim trzeba być skąpym żeby się kąpać po czterech osobach i jeszcze chodzić z wiadrem po domu żeby splukac sedes..o panie..
Dlaczego deklarujecie,ze smieci bedziecie segregowac a tego nie robicie?
W ramach oszczednosci kilku zlotych?
10 tys. osób to bardzo mało.
4-6 tys. poza granicami kraju w ciemno obstawiam.
2-3 tys. mieszka w innych ościennych powiatach np. nowe małżeństwo i On Ona idzie do teściów i już jest OK z stanem faktycznym.
1000 osób może oszukać ale auto kupiona by dać kolejnym błaznom miejsce pracy do zbijania bąków ot cała filozofia.
A czy można tak, że w rejonie gdzie odbiór śmieci wygrała firma Juko, śmieci odbiera Remondis? To co, nie mają śmieciarek, a stać ich na zartudnienie podwykonawcy? Czyli tak czy siak zarabiają, nic nie robiąc. Czy my żyjemy w normalnym kraju? No chyba że tak można.
Narzekacie na system odbioru odpadów w Piotrkowie. W Piotrkowie naprawdę nieźle to funkcjonuje w porównaniu do Rozprzy. Odbiór śmieci raz na miesiąc, przerwa w odbiorze może wynosić nawet 40 dni. Do kosza naprawdę nie wiadomo co wrzucać, wszystko trzeba dowozić w odpowiednie miejsca - czy to wysypisko, czy ZGK. Plastiki i szkło trzeba wynosić do gniazd. Z popiołem nie wiadomo co zrobić - miało się wyjaśnić w październiku, mamy drugą połowę listopada i nadal nic nie wiadomo. Może w końcu ktoś z redakcji zapyta i sprawdzi jak funkcjonuje system odbioru odpadów w gminie Rozprza...
A kontrolujcie sobie, śmiało ! Wyjdzie wreszcie "szydło z worka", że z tego miasta prawie wszyscy pouciekali. Na mojej ulicy nie ma domu, z którego choćby jedna osoba nie wyjechała "za chlebem" w normalniejszy kawałek Polski lub Europy. Liczcie śmiało - tylko dokładnie - wyjdzie Wam, że w tym miasteczku ledwo pięćdziesiąt parę tysięcy ludzi mieszka, może wtedy otworzą się wszystkim "włodarzą" oczka. Coście zrobili z tym miastem, nie ma tu już nic, wszystko sprzedane, zburzone i pozamykane. Powodzenia.
Kto wie jaki to samochód i jakie ma numery ? Będziemy informować gdzie się znajduje .
A ile osob wynajmuje miszkanie placi za smieci a jest zameldowana np u rodzicow i tam tez placa za nis czyli oplata jest pobrana 2 razy. To juz wam ku... nie przeszkadza.
Z tym bieżącym użyciem wody to jakieś jaja. Ja mam trzy osobową rodzinę i zużywam mało wody.Kąpiemy się w jednej wodzie od najmłodszego ,a wodę po kąpieli wykorzystuję do spłukiwania sedesu.Zmywam w misce dopiero jak się po całym dniu zbierze i spłukuję pod bieżącą.Trzeba umieć oszczędzać, a kontrolerzy mogą mnie cmoknąć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!