xxxxxxx jak spłukniesz kibelek tą wodą, w której umyła się cała rodzina (pomyśl żeby jeszcze sąsiadów tam wykąpać może się dorzucą), to z kompaktu zdejmij rurę odpływową i łap tą spłukiwaną wodę znów do miski - po sikaniu oczywiście. Po kupie też łap i wywoź sobie na działkę jako nawóz.
No właśnie dobrze tu ktoś napisał czy takie podglądy naszych danych zawartych w aktach ur.to jest w porządku-bo wydaje mi sie ze nie.Nie życzę sobie zęby byle kto zaglądał w moje papierki.!!! A poza tym to pewnie tylko tak straszą żeby nie było że samochód nie jest wykorzystywany do tych celów jakim miał służyć a za chwilę wszystko ucichnie a samochódem ktoś będzie się ktos rozwozil za nasze pieniądze..i będzie miał jeszcze pensje z tego..gdzie tu sprawiedliwość.
Ja postuluje aby "miasto" w tym Prezydent - aby coś zrobili dla mieszkańców nie tylko ich "łupili" poprzez coraz to wyższe opłaty i podatki. Poprawia się ogólny wygląd miasta ale tym żołądka nie napełnisz. Wzorem innych miast może należałoby rozważyć wprowadzenie bezpłatnej komunikacji miejskiej co miałoby istotny wpływ na poprawę ochrony środowiska, rozładowanie korków samochodowych nie tylko w godzinach szczytu, a także na odciążenie domowych budżetów.
Ale się czepiacie-ale zapomnieliście Jak wodę nosiliście przez całe podwórko ze studni,a i do kibelka było daleko.Myliście się w miskach ,a pranie robiły wasze matki w baliach.Jakoś nie było brudasów.Dziewczyny miały piękne lśniące włosy i cudowną skórę. Chociaż nie było takich kosmetyków jak teraz ludzie nie śmierdzieli jak dzisiaj..
Ja postuluje aby "miasto" w tym Prezydent - aby coś zrobili dla mieszkańców nie tylko ich "łupili" poprzez coraz to wyższe opłaty i podatki. Poprawia się ogólny wygląd miasta ale tym żołądka nie napełnisz. Wzorem innych miast może należałoby rozważyć wprowadzenie bezpłatnej komunikacji miejskiej co miałoby istotny wpływ na poprawę ochrony środowiska, rozładowanie korków samochodowych nie tylko w godzinach szczytu, a także na odciążenie domowych budżetów.
Z tym bieżącym użyciem wody to jakieś jaja. Ja mam trzy osobową rodzinę i zużywam mało wody.Kąpiemy się w jednej wodzie od najmłodszego ,a wodę po kąpieli wykorzystuję do spłukiwania sedesu.Zmywam w misce dopiero jak się po całym dniu zbierze i spłukuję pod bieżącą.Trzeba umieć oszczędzać, a kontrolerzy mogą mnie cmoknąć.
A ile osob wynajmuje miszkanie placi za smieci a jest zameldowana np u rodzicow i tam tez placa za nis czyli oplata jest pobrana 2 razy. To juz wam ku... nie przeszkadza.
Kto wie jaki to samochód i jakie ma numery ? Będziemy informować gdzie się znajduje .
A kontrolujcie sobie, śmiało ! Wyjdzie wreszcie "szydło z worka", że z tego miasta prawie wszyscy pouciekali. Na mojej ulicy nie ma domu, z którego choćby jedna osoba nie wyjechała "za chlebem" w normalniejszy kawałek Polski lub Europy. Liczcie śmiało - tylko dokładnie - wyjdzie Wam, że w tym miasteczku ledwo pięćdziesiąt parę tysięcy ludzi mieszka, może wtedy otworzą się wszystkim "włodarzą" oczka. Coście zrobili z tym miastem, nie ma tu już nic, wszystko sprzedane, zburzone i pozamykane. Powodzenia.
Narzekacie na system odbioru odpadów w Piotrkowie. W Piotrkowie naprawdę nieźle to funkcjonuje w porównaniu do Rozprzy. Odbiór śmieci raz na miesiąc, przerwa w odbiorze może wynosić nawet 40 dni. Do kosza naprawdę nie wiadomo co wrzucać, wszystko trzeba dowozić w odpowiednie miejsca - czy to wysypisko, czy ZGK. Plastiki i szkło trzeba wynosić do gniazd. Z popiołem nie wiadomo co zrobić - miało się wyjaśnić w październiku, mamy drugą połowę listopada i nadal nic nie wiadomo. Może w końcu ktoś z redakcji zapyta i sprawdzi jak funkcjonuje system odbioru odpadów w gminie Rozprza...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!