To co z tego że nie ma ale przy takiej liczbie pracowników powinno wykazać zainteresowanie.To nie jest firemka zatrudniająca 10 osób.Znam przykłady ze mimo to zakład był prywatny władze miasta interesowały sie losem pracowników i zakładu
Związki nic nie wskórają. To jest kapitalizm, a taka "PIOMA" nie istnieje teraz po to, żeby ktoś miał pracę, tylko po to, żeby właściciel pomnażał swoją fortunę, a pracownicy to tylko narzędzia do tego celu. Jeśli mu się zachce zarabiać w inny sposób, to może wszystkich zwolnić, wszystko zburzyć i postawić tam wielki sklep albo agencję towarzyską. Jeśli to zrobi zgodnie z prawem, to nikomu nic do tego. Urząd Miasta nie ma to nic do zrobienia. Nie wiem, na czym mogłoby polegać "zainteresowanie" Pana Prezydenta, czy innych władz lokalnych. Tylko Urząd Pracy ma tu swoje do zrobienia, bo trzeba będzie obsłużyć nową, dużą grupę bezrobotnych. Niektórzy jeszcze chyba nie rozumieją, w jakim świecie żyją. Teraz kto ma miliony bedzie je dalej pomnażał, a kto nie ma pracy, no to powinien się uznać za "nieudacznika", bo sam nie potrafi kręcić lodów, tylko robił na PIOMIE. A napewno związki nic nie poradzą.
arti: ani Urząd Miasta ani Państwo Polskie nie zainteresuje się losem zakładu. Teraz są inne czasy i pomoc publiczna dla zakładów przemysłowych jest zabroniona prawnie, na takie wygibasy żeby na fabryke dawać publiczne pieniądze musi wyrazić zgodę Komisja Europejska.
Niemcy mogą dotować niektóre swoje zakłady, m.in. stocznie... ale to inna unia, tam nikt nie sprzedał kraju za wpływy na swoje konto.
Motyl,niemiecki PKB tylko z jednego miesiaca jest dużo większe nisz PKB polski za dwanaście miesięcy.Ale masz dużo racji w UE są równi i równiejsi.
I CAŁQA FILOZOFIA TAK JEST I JUŻ WSZYSCY O TO WALCZYLIŚCIE W 89 i ja też jestem za kapitalizmem i nie ma co sie tu oburzać na właściciela - takie prawo rynku bo gdzie sens fabryki maszyn górniczych 200 km od śląska? I CAŁA WINA W TYM MAGISTRATU ŻE NIE SZUKA NOWYCH INWESTORÓW W MIEJSCE TYCH KTÓRZY SIĘ WYNOSZĄ Z PIOTRKOWA WIĘC BIERZCIE SIE DO ROBOTY URZĘDNICY I "DZIAŁACZE" RIG.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!