I dać babie auto efekt gwarantowany. Mnie już jedna też chciała przejechać jechałem rowerkiem na A. Krajowej przy ZUS gdzie można przejeżdżać na przejściu dwa auta się zatrzymały by umożliwić mi przejazd a środkowym pasem mknie młoda laska i nie miała zamiaru się zatrzymać ale kiedy mnie zauważyła z opon się kopciło bo też upalny dzień był jak dziś. Odnoszę wrażenie ,że z rowerzystą nikt się nie liczy na drodze. Sam jeżdżę autami o różnej masie a jak dla relaksu jadę rowerem niestety szczególnie muszę uważać na auta bo nigdy nic nie wiadomo dla tego uważam ,że OC powinno być od kierowcy a nie od auta
wjechał z chodniaka tym rowerem na droge to w niego przywalila i tyle. wiekszosc rowerzystow uwaza sie za swiete krowy i tyle.
Jedzie sobie dziadek z babka środkiem ruchliwej ulicy spowalniają ruch...va przy chodniku śliczna ścieżka rowerowa. Taki obrazek jest prawie codziennie...
Hehehe "ciemny lud" bierze się za rowerzystów hahaha, co za zacofanie, sami jeżdżą jak bambusy, a innych pouczają i się za nich biorą, to tylko w tym chorym kraju!
i dobrze nauczy się jeździć rowerem tam gdzie powinien a nie po chodniku
Sam jeżdżę samochodem i rowerem. Wiem jak mogło wyglądać to zdarzenie. Po prostu rowerzysta jadąc chodnikiem nie przestrzegał przepisów bo zdawało mu się że jadąc chodnikiem miał pierwszeństwo, albo po prostu nie zauważył wyjeżdżającego samochodu, co w żadnym wypadku nie umniejsza jego winy, bo jadąc rowerem po chodniku rowerzysta musi mieć świadomość że na chodniku najważniejszy jest pieszy, a przy dojeżdżaniu do krawędzi jezdni należy zatrzymać się, zsiąść z roweru i przeprowadzić go na drugą stronę na pieszo.
Mieszkam niedaleko, niestety krzaki które tam są zasłaniają chodnik - co za tym idzie ani kierowca nie widzi pieszego ani pieszy samochodu niestety :(
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!