Układający ten placek w tym miejscu zapomnieli, że to nie widoczność jest najważniejsza w rondach a wymuszenie zmniejszenia prędkości. Krzywizna ronda wymusza na kierowcy zredukowanie prędkości, ale w przypadku tego ronda tak się nie dzieje bo drogi wlotowe są ustawione tak, że można przejechać na przestrzał bez ruszania kierownicą. Krótko pisząc, rondo jest za małe w stosunku do szerokości jezdni oraz natężenia ruchu w tym miejscu a ustawianie takich konstrukcji, pomijając wygląd tego wynalazku, jest tuszowaniem własnego błędu. Należało poczekać ten rok i przebudować rondo razem z modernizacją ul. Polnej. Koszt zwiększył by się o kilka lub maks. kilkanaście procent a efekt byłby nieporównywalnie lepszy. Teraz będziemy mieć taką sytuację, że nikt się do błędu nie przyzna i będziemy się męczyć z tą prowizorką przez kolejna kilka lub kilkanaście lat.
kiedyś gość na CB prosił o pomoc w dojechanie na ul. Polną w okolice ronda Krowi Placek. Od razu wiedziałem gdzie to ma być :)
Widać prostotę umysłów, wykonanie wedle teorii owinięcia gów.a w papierek i powstał cukierek tutaj coś na wzór burzy mózgów z czego wyszło pośmiewisko większe jak wcześniejszy krowi placek.
Patrzcie jak najgłupsze pomysły w mieście można sobie pozytywnie wytłumaczyć,Urzekła mnie nazwa"KROWI PALEC"Do radnych- tak to zatwierdzić!
Rondo to wysepka uliczna na której można swobodnie zawrócić. W naszym przypadku może to uczynić tylko rowerzysta lub zabytkowy Fiat 125p. Należy się tylko wstydzić, że mamy takich znawców ruchu drogowego, zamiast ułatwiać to utrudniają życie mieszkańcom. Niech zajmą sie uruchomieniem strzałek dla skręcających w prawo aby rozładowywać ruch na skrzyżowaniach a nie zajmują się pierdołami. Czy zależy im aby być w księdze Guinessa?
Placek nie placek, wymyślać można wiele, ale zastanawia jedno czemu nikt nie stosuje się do znaków, tylko każdy marudzi. Najlepiej było by postawić wielkie ha..kie rondo to wtedy by wszyscy byli by adowoleni. Wydaje mi się że może my nie mamy kultury.
Takie rondo na placu manewrowym dla rowerzystów to rozumiem, ale w tym miejscu? - paranoja.
z tego co słyszałem kupiono 3 ronda. Może ktoś wie kto z nazwiska za to odpowiada? Może tak po premii pojechać? No i jedno rondo miało być przy Rudowskiego...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!