Będzie więcej wymuszeń jak co warte,proponuje postawic obok wagi auto-hol
Wg mnie nieważne jakie rondo tam zrobią. Piotrkowianie i osoby przyjezdne nie potrafią jeździć po rondach. Taka jest niestety bolesna prawda.
Trzeba patrzeć na znaki i tyle...większość wypadków na tym rondzie jest z powodu nie zatrzymania się na STOPIE. Gdyby jeździły jeszcze tramwaje to codziennie byłby dzwon
O rondzie turbinowym mówi się od dawna. A dopiero jak synek Pani Majczyny rozwalił sobie autko na w/w rondzie - to natychmiast zapadła decyzja o przebudowie ronda. Jak zwykły Kowalski narzekał, że niebezpiecznie to go olewali...
"Doszło do 24 kolizji i jednego wypadku."
Jak można było wprowadzić oznakowanie pozwalające na zawracanie na rondzie np. z ul. Sulejowskiej na ul. Sulejowską jadąc cały czas prawym pasem? Tym samym blokując możliwość zjazdu z ronda, wjeżdżają "prawidłowo" lewym pasem, dla skręcających w lewo lub jadących na wprost?
Moim zdaniem, to właśnie złe oznakowanie jet przyczyną tylu kolizji. I Tu ukłon pod adresem policjantów opiniujących, zezwalających, a może będących przy odbiorze oznakowania ronda.
Czy to Komisja Bezpieczeństwa zadecydowała o prawo skręcie na Polnej??? Jeśli tak to mam obawy co do modernizacji tego ronda!!!!
Po Krowim Placku będzie kolejne cudowne rozwianie drogowe zwane Rondo Turbinowe.
Dla miejscowych fajne dla przejezdnych zmora. No a świtała nie rozwiązałyby tego problemu. Pewnie tak tylko dofinansowania by nie było. A ta waga dla TIR - ów w miejscu gdzie ich nie ma to już majstersztyk. Ale co to za problem z powrotem wpuści się TIR-y do miasta.
Foto na http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Może za piątym razem uda sie urzędasom rozwiązać problem z tym skrzyżowaniem.Najsampierw wywalały się tu cięzarówki,teraz wypadki które zdarzają się tylko w jednym punkcie.Nikt nie zwraca uwagi na stan ronda;dziury i koleiny.Radosna twóczość ignorantów trwa a frajerzy niech płacą coraz większe podatki.
Tu jedynie nawierzchnie zmienic i bedzie okej co znowu chca kombinowac urzedasy bo zapewniam ,ze więcej bałaganu narobia swoimi pomysłami niz pozytku .Turbine to niech każdy urzędnik w swojej pustej głowie zamontuje może wtedy zmądrzeje .Prosze sie wybrac do Radomia Puławy -Lublin czy zamośc i zobaczyc jak rondo powinno wyglądać.To co sie budóje w Piotrkowie to do niczego sie nie nadaje bo nawe mały autobus ma problem z obróceniem się na każdym z rond gdyz kłazie się na jeden bok bo brak miejsca.Ja na rondzie sulejowskim nie mam żadnego problemu z wjazdem czy zjazdem tu tylko nawierzchnie zmienic i nie kombinować bo prostrzego rozwiązania nie da się tu wprawadzić oprócz tego co jest a ci co nie umia jeździć to niech sie nauczą i dopiero wsiadają do samochodu.jak czesto obserwuje wystarczy ,ze swiata na skrzyżowaniu zgasną i paraliz całkowity jest to swiadczy tylko o tym ,że nawet murzynka ci kierowcy nie znają
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!