metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.07.2011 12:02

Cytuję:
W piśmie Adama Karzewnika skierowanym do Komisji Oświaty i Nauki Rady Miasta wiceprezydent wskazuje, że nazwania wymagają:
1. Rondo Zalesicka/Przedborska/Świerczowska

Bardzo zorientowany ten wiceprezydent: http://rada.piotrkow.pl/uchwaly/uchwala.php?nr=151

Cytuję:
UCHWAŁA NR VIII/151/11
RADY MIASTA PIOTRKOWA TRYBUNALSKIEGO
z dnia 27 kwietnia 2011 r.
w sprawie nadania nazwy dla ronda w Piotrkowie Trybunalskim
Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 13 ustawy z dnia 8 marca 1990 roku o samorządzie gminnym (...)Rada Miasta Piotrkowa Trybunalskiego uchwala, co następuje:
§ 1.
Rondu znajdującemu się w Piotrkowie Trybunalskim u zbiegu ulic: Przedborskiej, Zalesickiej, Świerczowskiej nadaje się nazwę "Represjonowanych Politycznie Żołnierzy - Górników".

Komentarz był edytowany przez autora: 03.07.2011 12:07

00

maddox ~maddox (Gość)03.07.2011 12:34

Cytuję:
3. Obwodnica miasta - odcinek od ul. Słowackiego do Modrzewskiego (zdjęcie nr 3).

A jaki jest sens nadawania nowej nazwy dla 150 metrów ulicy? Nie lepiej byłoby po prostu rozszerzyć obowiązywanie nazwy starego odcinka na nowy?

00

ja wiem ja wiem ~ja wiem ja wiem (Gość)03.07.2011 12:37

Proponuje nazwę: Rondo im Krzysztofa Chojniaka:)

00

marek ~marek (Gość)03.07.2011 12:47

Proponował bym jedno z rond nazwać HDK ,miało być podobno tak nazwane rondo przy parku ale żołnierze je wyklęli

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.07.2011 12:48

"maddox" napisał(a):
A jaki jest sens nadawania nowej nazwy dla 150 metrów ulicy? Nie lepiej byłoby po prostu rozszerzyć obowiązywanie nazwy starego odcinka na nowy?

Poza tym nazwy nie ma również odcinek tej obwodnicy od Al. gen. Sikorskiego do ul. Dmowskiego.

00

Piotr Piotrranga03.07.2011 12:58

Ronda nie potrzebują nazw.
Nazwy są potrzebne lokalnym politykom którzy z braku innych sukcesów chcą się wykazać odpowiednio nadętą nazwą .
Rondo to tylko i wyłącznie rodzaj skrzyżowania. Jeżeli nazywamy ronda to te ze światłami przecież nie są gorsze i co do natężenia ruchu i co do wielkości.
A jeżeli radni mają taką potrzebę np z nudów to niech nadadzą odpowiednią nazwę dla ronda Polna Kostromska.

00

Mieszkaniec Piotrkowa ~Mieszkaniec Piotrkowa (Gość)03.07.2011 15:06

"epiotrkow.pl" napisał(a):
Trzy ronda i fragment obwodnicy mają wkrótce doczekać się swoich nazw. Radni już nad tym główkują.

Główkują, ponieważ oczywiście nie ma innych ważniejszych spraw w tym mieście? Proponuję jeszcze, żeby nadali nazwę dla mobilnego ronda przy ul. Polnej/Kostromskiej, np. "Rondowogóleniepotrzebne".

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.07.2011 15:37

"Mieszkaniec-Piotrkowa" napisał(a):
Proponuję jeszcze, żeby nadali nazwę dla mobilnego ronda przy ul. Polnej/Kostromskiej, np. "Rondowogóleniepotrzebne".

Mam lepszą propozycję: "rondo na miarę możliwości prezydenta Chojniaka".

00

BLEKI BLEKIranga03.07.2011 16:06

Cytuję:
przez całe wakacje zastanawiać się będą

- tęgie głowy z tych radnych

00

zet ~zet (Gość)03.07.2011 16:53

juz widze nazwe :"wykletych przekletych gorników stoczniowców piekarzy lekarzy murarzy akrobatów zesłanych gdzies tam" bo takie pierdoły to umieja wymyslac. uwazam ze na wolborskiej nazwa RONDO WWW jest idealna nie ma co wymyslac.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat