Cytat"
"Rolnicza i Spacerowa doczekają się zaktualizowanej dokumentacji projektowej. Zadanie to zostało wprowadzone do budżetu miasta na ten rok podczas ostatniej sesji. - To pozwoli na przygotowanie projektu budowlanego - mówi Małgorzata Majczyna "
Czyli tłumacząc na polski język:
Wyasygnowano kwotę pieniędzy na zakup sadzonki drzewa, z którego jak urośnie wytoczy się trzonek do szpadla, którym wykopie się pierwszy kawałek gruntu na budowie nowej ulicy Rolniczej...
Czyli jeszcze inaczej - baaaardzo daleka droga przez mękę wszystkich okolicznych mieszkańców do uzyskania upragnionego efektu w postaci ulicy z prawdziwego zdarzenia...
Widać,że -P51 nic nie rozumie z tego co wyjaśniła Pani Naczelnik M.Majczyna. Jak sie czegoś nie rozumie, to po cholerę sie na ten temat wypowiadac.?!
Chodnik na Spacerowej i Rolniczej, mam rozumieć też będzie? Czy to już nie jest potrzebne?
Jeszcze raz zacytuję:
"Rolnicza i Spacerowa doczekają się zaktualizowanej dokumentacji projektowej. Zadanie to zostało wprowadzone do budżetu miasta na ten rok podczas ostatniej sesji. - To pozwoli na przygotowanie projektu budowlanego"
Czyli aktualizuje się dokumentację,która pozwoli opracować projekt budowlany.
Projekt.
Opracować.
Nie rozpocząć remont.
Wydaje mi się,że to ty nic nie rozumiesz, a zabierasz głos...
Ale to już znak naszych czasów...
Rozumiem,że moja alegoryczna wizja zwiodła twój prosty styl myślenia...
"Na pewno byłaby to ulica Rolnicza do Mickiewicza, potem Mickiewicza do Spacerowej i cała Spacerowa. "
Mickiewicza do Spacerowej?????
Ale odkąd do ul. Mickiewicza? Od ul. Spacerowej czy od torów kolejowych? I dlaczego do Mickiewicza, a nie cały dziurawy odcinek od ul. Spacerowej do torów kolejowych?
Że co proszę???
...
Ale po co cała? Nawierzchnia ul. Spacerowej od ul. Jerozolimskiej do ul. Partyzantów jest w dobrym stanie.
Czy osoba mówiąca te słowa była trzeźwa i czy wiedziała o czym mówi?
Podobnie było niedawno z "remontem odcinka ul. Krętej od Spacerowej do Jerozolimskiej", a to jest cała ul. Kręta, a nie żaden odcinek.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!