Ja powiem że rezygnuje a i tak będę chodował po cichu.Może przejdzie ten numer.
Jakub Szela by się przydał on by wiedział co zrobić 160 lat temu miał rozeznanie, a dzisiaj dopłaty młody rolnik, omamili rolników a teraz to już nie ma problemu rozwalić , ja już pisałam ale jeszcze raz jeszcze na świecie nie było tak żeby bogaty dał coś biednemu za darmo trzeba trochę historii się pouczyć, książki jakieś przeczytać, stare filmy obejrzeć Czarne chmury, Przylbice i kaptury, Znak orła Krzyżacy tam było pokazane jak pewna nacja podstępnie zawsze nas niszczyla i dlatego ograniczyli historię w szkołach trzeba trochę spostrzegawczości mieć bo inaczej zginiemy jak sól w ukropie, a i jeszcze jedno internet jak ktoś się interesuje to jest tyle wiadomosci że szok, tylko nie OGLĄDAĆ głupot i najważniejsze zagadnienie mitteleuropa
na ukrainie ,rosji ,białorusi ,ASF nie wykryto -jedzą i mają sie dobrze ,na zachodzie tylko do granicy doszło ,,,dziki głupie i pływać nie potrafią ,na zachód do nas ASF -brak ,tylko naszych gnębią i niszczą
Rzucę pracę! Czy mogę też dostać jakiś konkretny zastrzyk pieniędzy? Świat oszalał. Urzędy rozkładają Polskę jak białe robaczki padlinę.
To jest wprost niebywałe, jaki prostymi (prostackimi) metodami niszczy się polskie rolnictwo i polski przemysł. Jak łatwo manipuluje się opinią tzw. publiczną . UE o 1000 razy jest skuteczniejsza niż CCCP (ZSRR) . A my ciemny lud łykamy wszytko jak pelikan ciepłe kluski i jak te baranki zgadzamy się na kolejne ubezwłasnowalnianie i degradowanie Polaków we własnym kraju.
Widzę że nas niszczą na całego jak zniszczą świnie to później te sady ludzie nie pamiętam kto ale polski pisarz napisał że cierpliwością i konsekwencją to i z konklawe można zrobić ucztę ludozercow także Polskę też zniszczyć po 1 sektorze po 1 i koniec balu panno lalu jak to mówił w serialu dom Heniu Lermaszynski
czy to moja wina że jak był czas na zatrzymanie asf to PSL i swiatły minister nic nie zrobił ? wybijali tylko zdrowe prośne maciory ,dziki celowo ? oszczędzali ? ,teraz dorobek 3 pokoleń muszę zaprzepaścić dla 60 tys zł ? co za to mogę zrobić ,ogrodzenie postawić czy kozy kupić ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!