Śmiechu warte. Ja czekam już 10 lat na mieszkanie socjalne. A w obecnej chwili koronawirusa pewnie poczekam jeszcze z 5 lat. Jestem 40 na liście od 2 lat.
Czas oczekiwania na mieszkanie od 2 do 8 lat -śmiechu warte i chyba nie w Piotrkowie. Bo osobiście jestem na liscie i czekam już 12 rok i co nowa lista to przesuwna jestem dalej i dalej.
Wystarczy jeden zapis 500+ jak i rodzinne tak ale pod warunkiem ,ze jeden z rodziców pracuje a jeśli nie to nie ma zasiłku rodzinnego i 500+ zaraz wezmą się do pracy tak było w PRL-u
A ja się pytam - czemu w Piotrkowie nie ma programu Mieszkanie+? Czemu buduje TBS gdzie mieszkania są bardzo drogie i nie ma gwarancji że kiedykolwiek będzie można je wykupić na dobrych warunkach. Ja maja zostać młodzi ludzie w tym mieście, jeśli nie ma mieszkan dla klasy średniej, a buduje się dla zamożnych. Bo żeby w TBS starać się o mieszkanie trzeba mieć pokaźny wkład własny.
Najlepiej to zostac patologiom nie robic kozystac z opieki a dostaniesz mieszkanie
W obecnym systemie bycie patogenem ogólnie popłaca, bo patogen więcej pobiera z systemu, niż do niego oddaje. Uczciwy człowiek jest zdany wyłącznie na siebie i do tego jeszcze solidnie łupiony, między innymi na wspieranie patogenów.
Pamiętajcie, że w demokracji każdy głos ma taką samą wagę, więc politycy zabiegają również o głosy patogenów, dlatego populizm wiążący się z rozdawnictwem ma w społeczeństwie tak szerokie poparcie. A żeby jednemu coś dać, to najpierw trzeba drugiemu zabrać. Oczywista oczywistość, szkoda tylko, że pojmowana przez zaledwie mniej niż 5% mas wyborczych.
P. Dolevas
jakie w ogóle mieszkania socjalne czy komunalne? Do roboty i kupić jak każdy normalny człowiek. Państwo za dużo daje, a później pełno patoli co twierdzą, że im się wszystko należy... a figa...
Problem w tym ,że rząd buduje dom od dachu wspiera się rozdawnictwo kasy i patologię a rząd zapomniał o młodych ,że nie mają szansy założyć rodziny bo nie ma pracy a jak już cos jest to za grosze wiec nie będzie dzieci i normalnych rodzin bo rząd promuje Ukraińców dopłacając za każdego zatrudnionego 800 zł pracodawcy o czy publiczne media nie mówią
O Boże!Ludzie opamiętajcie się,co wy piszecie!!Aż tyle w was nienawiści do ludzi....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!