Przypomina mi się bajka "Gdzie jest Nemo?" i grupa bohaterów drugoplanowych, mewy: "Daj, daj, daj, daj, daj, daj....". To świetnie pasuje do naszej obecnej rzeczywistości. I jak widać, dla polityków bardzo wygodne ;)
program patologiczny , program skazujący ludzi na nic nie robienie, chory ktoś zarabia setki tysięcy i dostaje 500+
A ja biere 1500 miesięcznie,na czarno se zarobie 1000,dostaje dopłate do czynszu,prądu i wody,węgiel dostane,źle mi?
Niektórym taki system by się marzył :))) a inni go odrzucają
http://wyborcza.biz/biznes/1,148286,20190586,referendum-w-szwajcarii-odrzucono-pomysl-dochodu-gwarantowanego.html?disableRedirects=true
Programy typu "500+" są projektami z założenia niesprawiedliwymi i w dodatku rodzącymi nową patologię. Ale kiedy mądrzy ludzie mówili o tym wcześniej, to ich nie słuchaliście. Bo po co słuchać i głosować na mądrych ludzi, skoro inni obiecywali, że będą rozdawać pieniądze, prawda? Dziś sami dochodzicie do wniosku, że nie ma sprawiedliwości. Rychło w czas. Potraficie się jedynie wykłócać, komu POWINNI DAWAĆ, a komu nie. Idea, że nie powinni nikomu ZABIERAĆ, by utrzymywać SOCJALIZM jakoś ciągle nie może się przebić. A może po prostu taka idea nie trafia do pustych zakutych łbów. Bo co taki zakuty łeb jest w stanie samodzielnie rozkminić właściwie? Nic! Myśleć nie potrafi, faktów nie kojarzy, związków przyczynowo-skutkowych nie dostrzega. Reaguje tylko na obiecanki. A że nawet debile mają prawa wyborcze, więc jest jak jest.
Za każde 500 trzeba będzie oddać 1000 w różnych podatkach i rosnących cenach podstawowych produktów.
Trzeba przyznać,że jazda jest z tym 500+.Ja i mąż pracujemy ,mamy 2 dzieci .....dostajemy na jedno.Tylko dlaczego .....co cóż ,za dużo zarabiamy:)-śmiech w biały dzień.
Ludzie młodzi ,mający 4-5 dzieci dostają na wszystkie dzieci po równo ,bo oboje lub jedno z nich nie pracuje.Teraz faktycznie nie ma po co im się starać o pracę ,skoro na dzieci dostaną więcej.
Ci którzy pracują ,przeważnie im się nie należy żeby dostać na 1-2 ....gdzie sprawiedliwość?Nie ma i nigdy nie będzie!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!