Szanowny ks. Piotrze Urbaniak, rektorze kościoła akademickiego ,my wierni zwracamy się o wsparcie uchodźców Ukraińskich przez Kościół Katolicki i przyjęcie ich pod dach parafii.Z góry dziękujemy
Na czym oni bede grali tego "rocka"?Jak gitary juz sa zakazane w kosciołąch w Polsce.
Jak dla mnie to super pomysł. Z pewnością trafi w gusta młodszych wiernych. Poza tym liczy się treść, a sposób opowiadania to tylko dodatek.
Nie podoba mi się ten pomysł. Może się mylę ale to tak jakby łączyć nabożeństwo z pop kulturą. Wolę uczestniczyć w Drodze Krzyżowej w tradycyjnej oprawie.
Krótko mówiąc, męka i cierpienie Chrystusa w rytmie rocka. Tego się nie spodziewałem w najśmielszych wyobrażeniach o celebrowaniu Drogi Krzyżowej w kościele.
Posoborowe szaleństwo:( Drodzy księża wróćcie na drogę wiary i stańcie się wierzącymi Kapłanami.
Z modlitwą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!