a w Piotrkowie Pani Poseł będzie głosować na Prezydenta
jak PO w W-wie czy jak PIO w P-owie ?
~gonia 29 - nic nowego nie mowisz.Chojniak atakuje i sie broni a Pio atakuje.kazdy robi jak tylko moze aby miec ta wladze :) a ludzie jak te baranki posluszne wierza jednym czy to drugim :)
Ale głupota!!!!! Przecież jak odwołają w wyniku referendum prezydenta to premier Kaczor donald będzie musiał wyznaczyć komisarza. I ten dopiero narobi bigosa. KOSZTY referendum i KOSZTY rządów komisarza rządowego będą dla miasta mocno bolesne. A wybory za rok. Gdzie tu sens i logika? GŁUPOTA. Jedna banda chce zmienić drugą bandę i kręcić swoje lody.
Ważne telefony będą dzwonić teraz do prokuratury A prokurator będzie obgryzać nerwowo paznokcie myśląc czy być uczciwym czy słuchać wytycznych. Chociaż używając słowa "myśląc" nie wiem czy nie przedobrzyłem Bardzo wynaturza nam się ta demokracja
Ja tam zwolennikiem demokracji nie jestem, ale jako obserwator tego systemu zauważyłem, że:
1) demokracja jest dobra dla każdej władzy wybranej demokratycznie, bo zawsze przewala winę za zły stan na wyborców: "to ty jesteś winien, bo nie poszedłeś na wybory!"; "to ty jesteś winien, bo przecież na nich głosowałeś!"; "no przecież większość tak chciała!", itp. itd.; zwróćcie uwagę, że żaden polityk nie zostaje rozliczony za swoje niedbalstwo, szkodliwą działalność czy niewywiązanie się z obietnic;
2) demokracja jest "dobra" wtedy, kiedy większość chce tego samego, czego chcą obecnie rządzący;
3) demokracja jest "be" i wola większości jest "mało istotna" wtedy, kiedy większość ma w jakiejś kwestii odmienne zdanie od aktualnie rządzących, lub gdy obywatele chcą "demokratycznie" odwołać polityków poprzez referendum.
To tylko kilka spostrzeżeń, które się same nasuwają w pierwszej kolejności...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!