Ostatnio bylam na doeaźnej, Pani dr z wielka łaska zbadala mi dziecko mowiac, ze skoro juz jestem to je zbada. Dziecko chore, lecace z rak a ona mowi, ze nie widzi zadnej choroby i jest wszystko ok tylko ja stwarzam jakies problemy. Dzien pozniej dziecko ma zapalenie krtani i grype. Radze Staroscie i Radnym Powiatowym skontrolowac podejscie lekarza do pacjenta, a moze Tamilla by cos z tym zrobil, wkoncu wszyscy sie go tam boja, nawet nie chca o nim slyszec bo drza z obawy przed stolkiem.
Dobrze, że rehabilitacja zostaje na Dmowskiego. Tylko kiedy zaczną zapisywać na drugie półrocze?
A może to takie odwlekanie całkowitego
zamknięcia mojej przychodni!? Do lekarza rodzinnego już będę mieć daleko bo aż na Ul.AK a jak przeniosą mi jeszcze fizykoterapeutów to już w ogóle tylko zostanie umierać.
Jak na razie ta rewolucja w piotrkowskiej służbie zdrowia polega na likwidacji przychodni i oddziałów szpitalnych. I to jest dobry kierunek władz. No bo po kiego przychodnie do których chory przychodzi posiedzieć, z lekarzem porozmawiać i zwolnienie otrzymać. Po kiego szpitale do których przywożą chorych by za chwilę ktoś inny ich wywoził. Wystarczy ZUS ze swoimi cudotwórcami zwanymi lekarzami orzecznikami. Oni umarłego potrafią postawić na nogi i stwierdzić że nadaje się do pracy. Więcej na http://sklave.manifo.com/
Ooooooo od 8 do 18 naprawdę......A tak na poważnie to żadna nowość. Przychodnia(Hipokrates), której jestem pacjentká od początku jest czynna od 8 do 18 i można zapisywać się telefonicznie na wizyty. Czasem zdaża się nawet i tak że lekarz przyjmuje nawet do 19 jeśli jest taka potrzeba.
Mam nadzieję, że los sprawi żeby jak najrzadziej korzystać z tych placówek. Im rzadziej, tym człowiek zdrowszy ;)
Wszystko zmierza w kierunku celowego zmniejszenia populacji PT poprzez ograniczanie dostępu do bezpłatnej służby zdrowia, likwidacja oddziałów w szpitalu i teraz likwidacja przychodni (niby łączenie). Jak nasi wybrani w demokratycznych wyborach namaszczeni przedstawiciele dbają o nas to zakrawa o pomstę. Celowo napędzają pacjentów do prywatnych płatnych lekarzy czyli nie masz kasy to sorry. Opieka medyczna, podatki za śmieci, woda, co jeszcze ?
Rewolucje w polskim wydaniu źle się najczęściej kojarzą. "Rewolucjoniści" w piotrkowskim wydaniu pewnie nie bardzo wierzą w to co mówią gdyż zastanawiam się skąd oni wezma nowych lekarzy "celem wmocnienia o dodatkowych specjalistów". Ale rewolucje mają jedną stronę dobrą. Pożerają własne dzieci. A wię może rewolucjonistów pio...
Miało być tak pięknie- dobra zmiana miała przywrócić normalność- reaktywować piotrkowskie fabryki- przywrócić służbę zdrowia do normalności- i spowodować czy się stoi czy się leży ... a tu LIPA na całej linii!
Jest przychodnia na przeciwko ale co mi po jednej darmowej rehabiltacji!!! Nie mam tyle pieniędzy żeby płacić a to nie jest tanie. Mam stwardnienie rozsiane i muszę mieć rehabilitację przynajmniej 3 razy w roku. A tak naprawdę to codziennie próbuje cokolwiek robić sama w domu.
W Piotrkowie Tryb. nad zmianami w służbie zdrowia nikt nie panuje. Zlikwidowano w 2016 roku poradnię urologiczną przy ul. Dmowskiego, miała być przeniesiona na ul. Wolborską i miała być czynna od początku stycznia 2017 roku. Tak się jednak nie stało, pacjenci z wyznaczonymi terminami do tej właśnie poradni na Wolborskiej zostali odesłani z "kwitkiem", iż muszą sobie szukać na własną rękę nowych przychodni. Z nowym skierowanie do poradni urologicznej przy ul. Wojska Polskiego 77 lub ul. Armii Krajowej, z terminami przyjęcia na koniec 2017 roku. Pytam się PUBLICZNIE, kto odpowiada za ten cały BAŁAGAN. Czy pacjenci mają umierać, bo ludzie zarządzający służbą zdrowia w Piotrkowie Tryb. NIEKOMPETENTNI zawiedli???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!