A ja w sprawie wiaduktu na Łódzkiej. Może ktoś wie czy jadąc Łódzką można jakoś przejechać obok tego wiaduktu rowerem. Czy jechać prosto, potem zsiąść z roweru, przejść na pieszo trasę i potem dalej jechać? Może ktoś zna jakieś ścieżki. Nie będę przecież jechał rowerem do wiaduktu na Rakowie czy bełchatowskiego rowerem.
cyt."Nie wiedzieć w jakim celu zarys nowej jezdni ul. Polnej został przy skrzyżowaniu z ul. Źródlaną przesunięty na południe"
Mędrkować zawsze łatwo. Krytykować jeszcze łatwiej. Ale żeby wyrażać rzetelne opinie należałoby chociaż przygotować się do tego. Bbudowa drogi to nie tylko kasztanowiec i krawężnik dający się zauważyć "gołym" okiem ale również infrastruktura podziemna, która jak mniemam była przyczyną zmiany przebiegu nowej drogi. Czasem taniej jest wyciąć jedno drzewo niż przebudowywać cały odcinek drogi.
W Piotrkowie Trybunalskim ma miejsce defraudacja pieniędzy na szeroką skalę.
Można przecież jechać pod trasą ulicą Michałowską do Michałowa a potem albo w kierunku Jarost (prosto), albo w stronę Rakowa(w prawo) :)
Panie Inżynierze!
Uprzejmie proszę się zdecydować.
W pierwszej części swej wypowiedzi rozpędza Pan głupków mędrkujących o sprawie i logicznie tłumaczy,że zmiana przebiegu drogi mogła być podyktowana ważną infrastrukturą podziemną,zatem dla głupków niewidoczną.
Natomiast w ostatnim zdaniu każe Pan wyciąć drzewo, bo to będzie taniej,niż przebudowywać drogę...
Jeśli tak ma wyglądać zdecydowanie naszych inżynierów, to nie dziwota, że te remonty tak wyglądają...
Luzie odpowiedzialni za te remonty to zwykli amatorzy... Każdy widzi, że jest to robione chaotycznie i bez żadnego pomysłu, a pieniądze są po prostu wyrzucane w błoto!
Spokojnie możesz pojechać zjazdem na trasę (znak "Piesi"), później zsiąść na chwilę z roweru, przeprowadzić go przez trasę i dalej do ronda na DK91. Kilka dni temu sam tak robiłem i nikt nie miał pretensji, mam nadzieję, że sytuacja się nie zmieniła ;)
W tym naszym chorym kraju wszystko jest robione od grzecznie mówiąc tyłka strony.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!