metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pobożny ~pobożny (Gość)28.04.2011 21:39

Nasz jaśnie prezydent Krzysztof I Pobożny nie mając pieniędzy na pomoc dzieciom , młodzieży , remonty lekką ręka przeznacza 250 tys. zł na kościoły. To już któraś z rzędu pomoc finansowa(a może spłata długu po wyborach) parafiom dlatego ,że tak prężnie zmobilizowały elektorat.Może nasz prezydent sam wstąpi do zakonu , i zobaczy jak się żyje tej grupie ludzi. Biedacy i dzieci są mu nie potrzebni. Tak się wyrzuca w błoto nasze pieniądze, byle tylko siedzieć na tronie.

00

P51 ~P51 (Gość)28.04.2011 21:42

"Piotrkowianin" napisał(a):
na ul. Śląskiej przy Wiślanej prawdopodobnie właściciel narożnego domu stawia płot na chodniku

... a za tym płotem to co? Marchewkę zasadzi...?

00

dzidek ~dzidek (Gość)28.04.2011 22:00

na Świerczowskiej - odcinek od Włókienniczej do Cmentarnej,
To Cmentarną przenieśli? Czy może na mocy uchwały RM ?

00

Uu ~Uu (Gość)29.04.2011 01:36

Jakies wybory sie zblizaja?

00

sklave ~sklave (Gość)29.04.2011 08:17

W Przygłowie, budowany jest most na Luciąży. A problemów jakby budowano most na Wiśle w Warszawie. Z tym że Luciąża to nie rzeka a strumyk, z którym wojsko organizując tymczasową przeprawę w parę godzin by się uporało.
No ale tu jest potrzebny pomyślunek.
Ale niestety po transformacji ustrojowej myślenie nie znalazło się w zakresie obowiązków jaśnie panujących nam władz. Mało tego traktowane jest jak wirus.

00

kierowiec ~kierowiec (Gość)29.04.2011 10:33

Niech ktoś mi powie. Czy to prawda, że remont wiaduktu łódzkiego to pomyłka GDDKiA?Słyszałem, że remontowany miał być wiadukt Rakowski.
Jeżeli to prawda, to Rakowski będzie remontowany, mamy aż tyle pieniędzy?
Dziękuję za odpowiedź.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga29.04.2011 10:51

"kierowiec" napisał(a):
Niech ktoś mi powie. Czy to prawda, że remont wiaduktu łódzkiego to pomyłka GDDKiA?Słyszałem, że remontowany miał być wiadukt Rakowski.

Nie, to nieprawda. Remontowane muszą być oba wiadukty, gdyż są za krótkie - na przebiegającej pod nimi DK8 nie można było z tego powodu wybudować pasów włączeniowych i wyłączeniowych, które będą niezbędne po przebudowie DK8 na drogę ekspresową S8. Ktoś puścił jakąś głupią plotkę, która powraca już chyba trzeci czy czwarty raz.

00

kierowiec ~kierowiec (Gość)29.04.2011 10:56

Piotrkowianin - dziękuję a informację. Też mi się tak wydawało - bo to byłby za duży przekręt, nawet jak na nasz kraj.
Co do DK12 - to niestety przejazd na odcinku Piotrków - Sulejów to koszmar. Często muszę tamtędy przejeżdżać i traci się bardzo dużo czas (średnio ok 30 minut, raz stałem 50 minut).

00

sklave ~sklave (Gość)29.04.2011 12:53

"kierowiec" napisał(a):
Piotrkowianin - dziękuję a informację. Też mi się tak wydawało - bo to byłby za duży przekręt, nawet jak na nasz kraj.

nie przekręt tylko maluteńka pomyłeczka.
Przekręty to nie na tym szczeblu.

00

broda ~broda (Gość)29.04.2011 14:58

"Piotrkowianin" napisał(a):
"kierowiec" napisał(a):
Nie, to nieprawda.

Jak tam jest to trudno powiedzieć, ale mówi się że w piotrkowskim sądzie odbywa czy odbędzie się rozprawa w sprawie wiaduktu łódzkiego.
Może to też plotka?

Komentarz był edytowany przez autora: 29.04.2011 15:00

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat