metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
sklave ~sklave (Gość)28.04.2011 12:38

Cytuję:
Czego mogą się spodziewać się kierowcy i do kiedy potrwają utrudnienia?

smogu, smogu,
już stężenie spalin przekracza kilkakrotnie dopuszczalne normy
Przyjdzie lato i upały, bezwietrzne dni.......
Czy aby doctor jest przygotowany na takową sytuację??

00

broda ~broda (Gość)28.04.2011 12:44

Cytuję:
Poza tym dziś drogowców możemy spotkać

Możemy - ale to nie znaczy że musimy!

Cytuję:
Sytuacja może pogorszyć się w długi majowy weekend, ale wykonawca będzie starał się skutki ruchu wahadłowego.

I tu się zastanawiam - czy wykonawca nam ułatwi czy utrudni przeprawę przez Luciążę?
Panowie - za dużo niedomówień w tych informacjach - nikt nie czyta przed opublikowaniem?

Komentarz był edytowany przez autora: 28.04.2011 12:47

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.04.2011 13:00

Cytuję:
Modernizacja wiaduktu związana z przebudową DK nr 8 idzie zgodnie z planem i powinna zakończyć się w sierpniu tego roku

W styczniu była inna gadka: http://www.epiotrkow.pl/news/Prace-na-osemce-odbywaja-sie-zgodnie-z-planem,6296

Cytuję:
dlatego rozpoczęliśmy od wiaduktu łódzkiego. W połowie tego roku chcemy oddać wiadukt do użytku.

Połowa roku to przełom czerwca i lipca, a nie sierpień.

00

broda ~broda (Gość)28.04.2011 13:02

Cytuję:
zminimalizować

I tego słowa było mi brak.

Komentarz był edytowany przez autora: 28.04.2011 13:04

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.04.2011 13:07

Cytuję:
Podobnie ze stolicy województwa w kierunku Piotrkowa – w Głuchowie w prawo na A1, aż do wiaduktu na Bełchatów i tam znowu w prawo do naszego miasta.

W prawo, czyli w lewo (w prawo o 270 stopni na ślimaku). Zwykły skręt w prawo wyprowadzi nas na Al. gen. Sikorskiego, ale w kierunku Bełchatowa.

Cytuję:
Jeżeli natomiast ktoś chce dostać się z ulicy Wierzejskiej na Wolborską, to może nieco skrócić sobie drogę przejeżdżając przez teren jednej z hurtowni zlokalizowanej w tym rejonie. Prosimy jednak nie nadużywać uprzejmości właściciela.

Podziękujmy naszemu prezydentowi, który na etapie budowy wiaduktu na ul. Wierzejskiej nie pomyślał o zjazdach na ul. Miast Partnerskich albo chociaż na ul. Podleśną. Można było też zrobić jakiś łącznik od ul. Broniewskiego, ale po co - przecież "Można lepiej, bo kocham Piotrków". A ciemny lud niech jeździ w koło przez Jeziorną i marnuje czas i pieniądze, emitując przy tym dodatkowy hałas i spaliny.
Jest jeszcze inna możliwość - droga gruntowa mniej więcej w połowie odcinka między ul. Wyzwolenia a wiaduktem - dochodzi do ul. Wolborskiej w pobliżu skrzyżowania z ul. Rakowską. Ze 2 razy tamtędy osobówką jechałem.

Komentarz był edytowany przez autora: 28.04.2011 13:13

00

sklave ~sklave (Gość)28.04.2011 13:12

"Piotrkowianin" napisał(a):
Połowa roku to przełom czerwca i lipca, a nie sierpień.

To wszystko zależy od tego jakim kalendarzem się posługujesz.

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)28.04.2011 13:15

Do Piotrkowianina - jako eksperta - dlaczego od jakiegoś czasu ulica Kleszcz jest "ślepa" ? Autentycznie tego nie wiem.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.04.2011 14:19

"MARKPIO" napisał(a):
Do Piotrkowianina - jako eksperta - dlaczego od jakiegoś czasu ulica Kleszcz jest "ślepa" ? Autentycznie tego nie wiem.

Też nie wiem, ale mogę przy okazji sprawdzić.

00

piotrek ~piotrek (Gość)28.04.2011 15:03

"MARKPIO" napisał(a):
dlaczego od jakiegoś czasu ulica Kleszcz jest "ślepa" ? Autentycznie tego nie wiem.

Ktoś sobie zastawił drogę i postawił tabliczkę TEREN PRYWATNY ;)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.04.2011 20:14

"piotrek" napisał(a):

Ktoś sobie zastawił drogę i postawił tabliczkę TEREN PRYWATNY ;)

Serio? A w którym miejscu? Jakaś prywata się w naszym mieście szerzy, a urzędasy nad tym nie panują. Np. na ul. Śląskiej przy Wiślanej prawdopodobnie właściciel narożnego domu stawia płot na chodniku, a UM nie reaguje: http://img96.imageshack.us/img96/1408/lskapot20110416.jpg

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat