Można - można ??? Tu powinna być część Starej Biblioteki.
Stara Biblioteka jako część reprezentacyjna a wyremontowany budynek to czytelnia, wypożyczalnia i magazyn książek. Ponadto kolejne wolne budynki na terenie, gotowe do adaptacji .............. i piękny kompleks biblioteczny. Ponadto Miasto dusi się z imprezami - Pl. Pokoszarowy wspaniały na organizowanie wszelkiego rodzaju występów. ...........
Biblioteka jest biblioteka. Wszystkie cele są jednakowe czyli klient -czytelnik, czy dziecko czy dorosły. Chyba dużo się dzieje w mediatece dla dzieci i dorosłych. Po co rozdrabniać?
Zabytkowy budynek?
Kiedyś takie też były przy tej samej ulicy. Mam na myśli ul. Wojska Polskiego 121 i 123, byłe koszary 25 Pułku Piechoty. W czasach PRL-u była tam Sp - nia "Telsin".Obecnie jest tam Kaufland. Rozebrano je mimo że były zabytkowe i podlegały ochronie konserwatora zabytków. Jak to było możliwe? Może ktoś wie?
wyceniano na 6,7 mln zł, a remont miał trwać do końca 2019 roku .- Dotychczasowe prace przebiegają zgodnie z założonym harmonogramem, wynikającym z umowy. Czy ktoś może mi wytłumaczyć te dwa zdania z artykułu .Skoro remont miał trwać do końca 2019 to dlaczego przebiega zgodnie z harmonogramem a może ja nie rozumiem pojęcia harmonogram.
Na tę biblioteki poszło tyle kasy. Dwie biblioteki obok siebie. Nienormalne
Jeśli już to jest to Biblioteka Pedagogiczna. Biblioteką wojewódzką była ale kiedy było województwo piotrkowskie ;)
Tak się rozdaje publiczne pieniądze czyli niczyje i nieswoje, bez pojęcia i jakiejkolwiek logiki.
Po co kolejny budynek na bibliotekę, skoro obok kolos mediateka? Połączyć to w jedno, pozwalniać ludzi - miasto oszczędzi.
Świetna lokalizacja, na drugim końcu miasta od uczelni. I Pytanie, po co dwie obok siebie.
Ponadto jest budynek po bibliotece na Jerozolimskiej. , który by tę bibliotekę pomieścił, jak już chcą, aby było daleko.
czy kokoś nie pop... z tym świecącym dachem? proszę o wpisywanie tutaj w komentarzach ile ludzi on oślepia? kto miał taki wspaniały pomysł żeby innym uprzykrzyć życie w słoneczne dni? naprawdę nie przesadzam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!