Na drugim zdjęciu widać wyraźnie jaki tam będzie problem. Ile razy tam ostatnio jestem, widzę samochody zaparkowane poza wyznaczonymi miejscami. Uważam, że pod znakiem informującym o końcu parkingu powinien być zakaz zatrzymywania i powinien być surowo egzekwowany bo inaczej to zrobi się tam jeden wielki parking :/ O fontannie to już mi się nawet pisać nie chce ;(
Jak Wam się wydaje, Straż Miejska będzie kontrolować plamy po oleju na tej kostce granitowej, czy za jakiś okres będziemy mieli "piękny parking"?
Beznadziejne! 75% terenu nie będącego chodnikiem/parkingiem/drogą powinno pozostać terenem zielonym! Teraz mamy jeden wielki beton i nic więcej. Z całego placu, który wybetonowany w całości nie był będą teraz spływać hektolitry wody po każdej nawet niewielkiej ulewie. Będzie z tym problem. Ciągoty urzędników do brukowania wszystkiego i wszędzie są oszałamiające!!!
Parking na placu w zabytkowej części miasta? Gratuluje władzom konsekwentego trzymania się urbanistyki prl-u. Nie dało się tego parkingu zrobić 50m obok, gdzie są puste działki, a plac zrobić dla ludzi? Zobaczcie sobie jak wyglądał plac przed wojną - pełen kwiatów, drzewek...
Dokładnie! Pamiętam kiedy byłem małym dzieckiem tą fontannę z taka dużą betonową kulą i betonowe ławki. To jeszcze było było na początku lat 50-tych.
Tak jak zrobili remont w Rynku Tryb. że mieszkańcy kamienicy nr.2 nie mogą wjechać na podwórko, bo miasto przykleiło znak "zakaz ruch" na kamienicy pod 2, co chwila jest tam straż miejska i robi zdjęcia. Ale na Rynku bez przerw jest dużo samochodów choćby koło "Dunina" i nikomu to nie przeszkadza, bo to są paniska, ale do domu ludzią zabroniono wjazdu, a gdzie mają parkować?
Dokładnie o tym pisałem. Plac nie jako pustynia betonu a jako miejsce dla ludzi! Zieleni, ale nie takiej w doniczkach jak na rynku (śmiech na sali) tylko prawdziwej i mniej tego przeklętego betonu!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!