jako rowerzysta jestem przeciwny budowaniu już jakichkolwiek dróg dla rowerów w tym mieście. oni nie mają pojęcia co robią. i lepiej, że nie zrobili nic w alejach bo wtedy dla komfortu użytkowników samochodów rowerzyści zostaliby usunięci z jezdni i zmuszeni do korzystania z bubla.
Ale o czym Ty (wielką literą) do mnie piszesz? Mnie chodziło tylko i wyłącznie o kretyńską przebudowę al. 3 Maja, podczas której maksymalnie zwężono jezdnię i zapomniano o ścieżce dla rowerów, a prawie całą dostępną przestrzeń wykorzystano na parkingi. Gdyby jezdnia była szersza, to jadący nią rowerzyści nie powodowaliby korków tak jak teraz, gdzie nie można ich wyprzedzić ze względu na zbyt wąską jezdnię i ruch samochodów z przeciwka. Co ciekawe miasto łamie prawo, pobierając w al. 3 Maja opłatę za parkowanie samochodów w miejscach, w których zabrania tego Ustawa Prawo o ruchu drogowym. Ale to nie pierwszy raz, kiedy kolesiom z UM wydaje się, że ich zarządzenia znaczą więcej niż Ustawy Sejmu RP.
A czy może ktoś pomyślał, by w trakcie wyłączenia z ruchu ul.Wojska Polskiego naprawić przepust "rzeki Strawy" pod tą ulicą. Okoliczność ( brak ruchu pojazdów) wymarzona! .
Chociaż osobiście wątpię...
Bo jeśli się tego przepustu nie naprawi, to jakiegoś pięknego dnia media będą pokazywać zdjęcia pojazdu wystającego z wielkiej dziury...;->
Myślę,że można obstawić w ciemno taką sekwencję:
-remont POW z zamknięciem ruchu na ul.Wojska Polskiego BEZ naprawy przepustu,
-katastrofa budowlana na przepuście ( zdjęcia pojazdu etc...),
-kolejne zamkniecie ul.Wojska Polskiego i remont przepustu.
Taka już "nowa świecka tradycja" w tym dzikim kraju...
ty chyba sobie robisz jaja. za korki nie odpowiadają rowerzyści ani śmieciarki tylko nadmierna ilość samochodów. to samochody powinny być usuwane z centrów miast a nie rowerzyści z ulic. chcesz jechać szybko i bez korków - masz autostrady. nie róbmy z Piotrkowa Moskwy z zakorkowanymi obwodnicami i wielopasmowymi arteriami.
wiem, że ciężko może Ci w to uwierzyć. poczytaj sobie:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,13454877,Im_wiecej_drog__tym_wieksze_korki__Gdzie_popelnili
smy.html
Przecież są, tylko jeszcze nie namalowane. A że część kierowców nie potrafi jeździć, to już "inksza para gumofilców". ;)
Faktem jest, że skrzyżowanie to jest zbyt ciasne dla autobusów:
Jadąc z POW w strone Słowackiego powinny być 2 pasyruchu 1 do jazdy w lewo i 1 w prawo zobaczcie już teraz co tam jest grane jakie tam korki czasami
1. Przed "jak" brak przecinka.
2. Przed "a" brak spacji.
Wstyd, żeby lider forowiczów tego nie wiedział, wielki wstyd.
Jaja sobie robisz kolego? Zobacz co się dzieje w al. 3 Maja, jak pojawi się śmieciarka albo rowerzysta - momentalnie tworzą się korki, a tymczasem hektary odzyskanej przestrzeni przeznaczono na parkingi dla samochodów. Dlaczego tam nie ma ścieżki rowerowej?
Bardzo dobrze, że w końcu zostanie odzyskana przestrzeń dla ludzi. Ile można patrzeć na arterie niczym autostrady w centrum miasta.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!