metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)06.08.2010 03:01

Cieszanowice? Próbowałem się tam dwa razy zainstalować, ale syf taki, że moja noga tam już więcej nie postanie!
Żeby tylko Cieszanowice! A Zalew Sulejowski?
Zalewa to człowieka krew, kiedy widzi ten zalew śmieci, brudu, chamstwa, tałatajstwa, hołoty i swołoczy!
Tutaj nader aktualny, jeszcze gorący, bo z wczorajszego "Dziennika Łódzkiego", reportaż znad tego "zalewu":
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/520658,smieci-zalewaja-plaze-zalewu-sulejowskiego,id,t.html
Pełną rację ma komentująca pod artykułem rzeczywistość nad zalewem Marta, cytuję:
"Rzesze turystów, żeglarzy i wędkarzy?
Zwykłe bydło!
O ile maturzysta Bartoszewski nie miał prawa dzielić Polaków na bydło i nie-bydło, o tyle w tym miejscu innego określenia na te rzesze "turystów, żeglarzy i wędkarzy" nie ma. BYDŁO!
- Musimy kształcić nasze społeczeństwo - tłumaczy wójt Wolborza Henryk Sęk.
PANIE WÓJCIE!
Kształcić?! Był czas na kształcenie: w domu rodzinnym, w szkole, w kościele.
Teraz - jeżeli kształcić - to tylko policyjną pałą!
Spuścić w......l raz i drugi, zwłaszcza podpitym, bo takim można, to zaraz trochę porządku się zaprowadzi!
Kogo chce Pan, Panie Wójcie, kształcić, wychowywać? BYDŁO?!"

A ja dodam ze swej strony, że z tymi rzeszami "turystów, żeglarzy i wędkarzy", to prawdziwi turyści, prawdziwi żeglarze i prawdziwi wędkarze nie chcą mieć nic wspólnego i Zalew Brudowski omijają oni wszyscy szerolachnym łukiem!
Serdecznie współczuję tylko wójtom gmin okalających ten zbiornik.
A już najwyższe wyrazy uznania, wręcz - chapeau bas! - dla nietrudzonego i niezmordowanego Pana Witolda Skrodzkiego, prezesa WOPR!
PS Śmieci - drodzy turyści, szanowni żeglarze i mili wędkarze, można co do drobiny zebrać do reklamówek i zabrać ze sobą!
Czy są kosze, czy ich nie ma.
Skoro można przeróżne rzeczy nad wodę przywieźć, to cywilizowani ludzie powinni pozostałości po nich zabrać ze sobą z powrotem!
Kiedyś jeździło się do lasu, na dzikie plaże, robiło piknik, a przed odjazdem wszystko starannie się zabierało ze sobą!
Nikt nie pozostawiał po sobie w miejscu wypoczynku chlewu!
http://img807.imageshack.us/img807/7804/miecizalewsulejowski.jpg

Komentarz był edytowany przez autora: 06.08.2010 03:17

30

Pioter Włosienica. ~Pioter Włosienica. (Gość)06.08.2010 12:42

Prawie wszyscy "żeglarze,wedkarze,turyści" znad zalewu sulejowskiego to mieszkańcy Łodzi.Co można od nich wymagać?

20

jednawodka ~jednawodka (Gość)07.08.2010 16:39

"Piotr-Wlostowic" napisał(a):
Nikt nie pozostawiał po sobie w miejscu wypoczynku chlewu!
http://img807.imageshack.us/img807/7804/miecizalewsulejowski.jpg[/cytat]
Sama prawda. Gratulacje.

10

Piotrkowianin Piotrkowianinranga10.08.2010 09:22

Cytuję:
Wiele terenów dookoła zbiornika jest wykupionych przez prywatne osoby - mówi wójt gminy Rozprza Ryszard Witek.

Że co proszę? Były wójt przestępca!

30

aniwitek ~aniwitek (Gość)19.02.2015 11:27

Latem 2014 roku,byłem z rodziną pierwszy raz nad zalewem w Cieszanowicach.Gdy dojechałem było totalne oblężenie.Nie miałem gdzie nawet zaparkować,ale znalazłem parking na prywatnej działce i za 5 zł.pozostawiłem samochód na cały dzień. A plaża była na wprost,cała zaludniona.Woda czysta,najczyściejsza w okolicy.Kosze na śmieci też widziałem.Tylko narzekali trochę wędkarze że tego roku ryba nie bierze.Dla mnie zbiornik jest super.mam nadzieję że teraz częściej będę tam bywał.

31

wlasciciel działki ~wlasciciel działki (Gość)15.03.2016 14:01

No to może powiedzmy sobei wprost- przez plan zagospodarowania-nie można tam wybudowąć nawet w tym momencie domku rekracyjnego na działkach należących najbliżej jeziora... i tym sposobem właściciele popadli w chory system

10

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat