On nie udeżył tylko zahaczył - a jednak szerokość autobusu a osobówki jest inna.
Czepiacie się ciężarówek i tyle.
Dziś w okolicach rozprzy osobówka potrąciłą ze skutkiem śmiertelnym kobiete - ciekawe dlaczego o tym nikt ne napisał jeszcze .
Pozatym dlaczego szanowni redaktorzy nie opisali dokładnie zdażenia.
Może go ktoś długimi oślepił - może autobus na awaryjkach nie stał - kurcze ciężko nie zauważyć autobusu na awaryjnych i trójkąta przednim.
Prawda jest że stają byle jak i byle gdzie - bez wyobraźni !!!
Proszę czasem spojrzeć łaskawszym okiem na naszych komentatorów. Za moment może się okazać, że jedynym godnym jest Włostowic :)
Patrz:
Droga krajowa nr.1 dziwicie się,że są na niej wypadki,bo ja absolutnie NIE.
Poza tym nie którym kierowcą brakuje wyobraźni,a niektórzy mają jej niestety za dużo.
I dla mnie nie ma różnicy jaki samochód,ale kto go prowadzi.To nie samochód ma być odpowiedzialny tylko człowiek,który go prowadzi.
Przynajmniej argumentuje swoje wypowiedzi i nikogo nie obrażam personalnie
Zarówno kierowcy osobowych jak i ciężarowych jeżdżą bez wyobraźni. Też jeżdżę po naszych drogach i mogę powiedzieć że np z Bełchatowa do Wielunia są 2 pasy jeden w jedną str i jeden w drugą a wyprzedzają się tak że ten z naprzeciwka musi zjechać na pobocze za linię (pobocze asfaltowe) bo inaczej wyprzedzający by się z nim zderzył czołowo. W takim momencie mamy 3 auta na szosie. Jeśli ktoś jedzie zgodnie z przepisami 70-90km\h to może spokojnie sobie zjechać za tą linie bo barany go ztrąbią że blokuje ruch. Wyprzedzają tylko samochody z dużymi silnikami, nikt przy zdrowych zmysłach w seicento lub uno nie bedzie zapier**** 120-130km\h przy siliniku 1,1;1,2.
Co do Tirowców to oni tez nie mają kultury jazdy. Często widzę jak gnają to Łodzi starą trasą ponad 100km\h. Trzeba pamiętać że przy zderzeniu Tira z osobówką kierowcy tira nic się nie stanie a z osobówki wszyscy zginą. Także wypadki między osobowymi autami są mniej niebezpieczne.
Jedna rada patrole i fotoradary, moim zdaniem powinni lapac kazdego za przekroczenie 90km\h
Nie może - jazda po poboczy jest niezgodna z przepisami.
Napisałem to w kontekście jeśli nie chce się czołowo zderzyć z wyprzedzającym za wszelką cenę z pasa z naprzeciwka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!