metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tartu Tarturanga20.08.2010 10:45

On nie udeżył tylko zahaczył - a jednak szerokość autobusu a osobówki jest inna.
Czepiacie się ciężarówek i tyle.
Dziś w okolicach rozprzy osobówka potrąciłą ze skutkiem śmiertelnym kobiete - ciekawe dlaczego o tym nikt ne napisał jeszcze .
Pozatym dlaczego szanowni redaktorzy nie opisali dokładnie zdażenia.
Może go ktoś długimi oślepił - może autobus na awaryjkach nie stał - kurcze ciężko nie zauważyć autobusu na awaryjnych i trójkąta przednim.
Prawda jest że stają byle jak i byle gdzie - bez wyobraźni !!!

00

cieciorka cieciorkaranga20.08.2010 10:45

"motyl" napisał(a):

trójkont
A cóż to takiego :)

Proszę czasem spojrzeć łaskawszym okiem na naszych komentatorów. Za moment może się okazać, że jedynym godnym jest Włostowic :)
Patrz:

"motyl" napisał(a):

Ważna zasada: Bierz kredyty w walucie w której zarabiasz. Stąd moje pytanie, ilu polaków zarabia we frankach?

00

Kalina ~Kalina (Gość)21.08.2010 06:24

"Tartu" - sam jesteś porażka!

00

mini19103 ~mini19103 (Gość)21.08.2010 09:44

Droga krajowa nr.1 dziwicie się,że są na niej wypadki,bo ja absolutnie NIE.
Poza tym nie którym kierowcą brakuje wyobraźni,a niektórzy mają jej niestety za dużo.
I dla mnie nie ma różnicy jaki samochód,ale kto go prowadzi.To nie samochód ma być odpowiedzialny tylko człowiek,który go prowadzi.

00

Tartu Tarturanga21.08.2010 12:16

"Kalina" napisał(a):
"Tartu" - sam jesteś porażka!

Przynajmniej argumentuje swoje wypowiedzi i nikogo nie obrażam personalnie

00

Mac ~Mac (Gość)22.08.2010 10:43

www.tirynatory.pl

00

Mac ~Mac (Gość)22.08.2010 11:01

"Tartu" napisał(a):
Ile waypadków powodują kierowcy osobówek a ile cięzarówek.

Zarówno kierowcy osobowych jak i ciężarowych jeżdżą bez wyobraźni. Też jeżdżę po naszych drogach i mogę powiedzieć że np z Bełchatowa do Wielunia są 2 pasy jeden w jedną str i jeden w drugą a wyprzedzają się tak że ten z naprzeciwka musi zjechać na pobocze za linię (pobocze asfaltowe) bo inaczej wyprzedzający by się z nim zderzył czołowo. W takim momencie mamy 3 auta na szosie. Jeśli ktoś jedzie zgodnie z przepisami 70-90km\h to może spokojnie sobie zjechać za tą linie bo barany go ztrąbią że blokuje ruch. Wyprzedzają tylko samochody z dużymi silnikami, nikt przy zdrowych zmysłach w seicento lub uno nie bedzie zapier**** 120-130km\h przy siliniku 1,1;1,2.
Co do Tirowców to oni tez nie mają kultury jazdy. Często widzę jak gnają to Łodzi starą trasą ponad 100km\h. Trzeba pamiętać że przy zderzeniu Tira z osobówką kierowcy tira nic się nie stanie a z osobówki wszyscy zginą. Także wypadki między osobowymi autami są mniej niebezpieczne.
Jedna rada patrole i fotoradary, moim zdaniem powinni lapac kazdego za przekroczenie 90km\h

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.08.2010 11:58

"Mac" napisał(a):
Jeśli ktoś jedzie zgodnie z przepisami 70-90km\h to może spokojnie sobie zjechać za tą linie

Nie może - jazda po poboczy jest niezgodna z przepisami.

00

Mac ~Mac (Gość)23.08.2010 16:21

"Piotrkowianin" napisał(a):
Nie może - jazda po poboczy jest niezgodna z przepisami.

Napisałem to w kontekście jeśli nie chce się czołowo zderzyć z wyprzedzającym za wszelką cenę z pasa z naprzeciwka

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat