A co Was obchodzi ze był ksiądz? Zawsze jest na takich uroczystościach, normalka, wyruszcie w świat, to troszkę więcej zobaczycie i będziecie bardziej zorientowani w temacie
~Ewa sorry ale ładnie ci w głowę przygrzało w wakacje, zbadaj się czy nie masz jakiegoś udaru. Trochę pomieszkałem w rożnych krajach i tylko w tym zaściankowym syfie te czarnuchy są wszędzie. Niemcy-Austria, Francja w niedziele jeden ksiądz odprawia msze w kilkunastu kościołach ze znikoma frekwencja kilka osób.
QwetaPT bardzo wysoki poziom w twoich wypowiedziach, skonczyłeś chociaż podstawówkę :))))). Ty chyba mieszkałeś w wielu " krajach" o nazwie wioskach. Wszędzie tak jest, że ksiądz uczestniczy w uroczystościach, tylko Ty jestes zacofany i ot tym nie wiesz, nic Ci na to nie poradze :))))
w Holandii sprzedają budynki po kościołach bo nie ma komu tam chodzić, otwierają w nich dyskoteki :) Mieszkam obecnie w Austrii i w życiu nie widziałem księdza w szkole czy obiekcie użyteczności publicznej, panuje wielokulturowość i nie ma miejsca dla jedynej słusznej wiary. Kto wierzy płaci podatek wyznaniowy, nie ma konkordatu i mieszania się czarnej zarazy wszędzie.
Kochani!!
Nie po to nasze babki ,dziadkowie , matki i ojcowie łożyli na tace, na tace potrzebne na tzw: sale katechetyczne, by teraz nauczać religii za budżetowe pieniądze, w publicznych placówkach, szkołach, przedszkolach i żłobkach.
Nauka religii za pieniądze to wstyd i hańba dla Kościoła.To całkowity upadek , upadek etosu nauczania Chrystusa!!
Z " naszych" sal katechetycznych utworzono płatne przedszkola, szkoły - miejsca będące obecnie niczym innym, niż miejscami prowadzącymi działalność stricte gospodarczą.
Absolutnyn nakazem , by Polska stała się pąństwem nowoczesnym, fajnym,miłym jest spełnienie postulatu!!!
Postulatu!, rozdziału Państwa i Kościoła!
Zresztą, sami jesteście mądrzy,wybierzcie sami do cholery.pa
zgadzam sie!!!
Serio? O dalej twierdzisz, że tam nie ma rond?
czy napisałem ze ich nie ma ? dla mnie te ronda tutaj to tak jak Maybach w Piotrkowie. EOT odpisałem ci pod konkretnym artykułem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!