metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Delbana ~Delbana (Gość)02.03.2011 10:52

Elżbieta Spiżewska - Cyniak (Tomaszów Mazowiecki) i Urszula Szczepańska - Sewerynek (Bełchatów)
Stały błąd. Z godnie z zasadami pisowni polskiej piszemy tak:
Elżbieta Spiżewska-Cyniak (Tomaszów Mazowiecki) i Urszula Szczepańska-Sewerynek (Bełchatów)

Komentarz był edytowany przez autora: 02.03.2011 10:53

00

MARKPIO ~MARKPIO (Gość)02.03.2011 10:58

Kadencyjność należy wprowadzić wszędzie.Może i w Niebie nawet.Nie zaszkodziłoby zaryzykować..

00

Delbanana ~Delbanana (Gość)03.03.2011 12:44

mądralińska Delbana- a słowo "zgodnie" piszemy razem !!! ale wstyd!!!! ;)))

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.03.2011 12:54

"Delbanana" napisał(a):

A zdania rozpoczynamy wielką literą, zaś przed wykrzyknikiem nie stawiamy spacji, za to przed myślnikiem - jak najbardziej. Wstyd do sześcianu!

00

ort ~ort (Gość)03.03.2011 13:01

"Delbanana" napisał(a):

Akurat w przypadku Delbany można być pewnym, że zrobiła jej się spacja przez przypadek. Nie rechocz, bo ktoś taki jak Delbana na pewno nie chciał napisać "że idzie na bal z godnie podniesioną głową." Policz lepiej, ile ty przez niechlujstwo i niewiedzę w swoim rechocie palnęłaś byków: 4! Słownie: Cztery! Pewnie nawet nie wiesz jakie i w którym miejscu! Ha! Ha! Ha!

00

Delbana ~Delbana (Gość)03.03.2011 15:01

"Delbanana" napisał(a):

Nonsens. Ja jestem z tych warstw arystokracji polskiej, która nie plami się nieznajomością zasad ortografii ojczystego języka. Prawda wygląda tak, że cytowane zdanie miało mieć następujące brzmienie:
"Z godnie przez językoznawców przyjętymi regułami i zgodnie z zasadami pisowni polskiej piszemy tak:"
Ale wiesz, jak ty bywa, podszedł mąż, przyciągnął mnie do siebie zdecydowanym ruchem i mocno, długo, całował. Lekko oszołomiona powróciłam do klawiatury i z wrażenia opuściłam część zdania. Tak trudno było ci pomyśleć? A błędów sama zrobiłaś, rzeczywiście, cztery.
Piotrkowianinowi dziękuję za trwanie - jak zwykle - na posterunku. Ort-owi za wzięcie w obronę kruchej kobiety.

00

Delbanana ~Delbanana (Gość)03.03.2011 18:41

Ale jestescie pojechani ze szok(specjalna spacja) !!! Odezwali sie (pożal sie Boże) znawcy literatury polskiej.... Wezcie sie lepiej napijcie (i nie Kubusia cycus).pozdrawiam wszystkich normalnych użytkownikow forum

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat