metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)28.01.2011 10:08

Zwyczajny bandyta...
Kretyn dysponujący niebezpiecznym narzędziem.
Powinien zapłacić za swoje leczenie, interwencję służb i spowodowane szkody-łącznie z odszkodowaniami dla ludzi,którzy przez niego np.spóźnili sie do pracy...

00

Tartu Tarturanga28.01.2011 12:37

"P51" napisał(a):
Zwyczajny bandyta...
Kretyn dysponujący niebezpiecznym narzędziem.
Powinien zapłacić za swoje leczenie, interwencję służb i spowodowane szkody-łącznie z odszkodowaniami dla ludzi,którzy przez niego np.spóźnili sie do pracy...

Staram się być kulturalny - ale beznadziejny z tym tekstem jesteś !!!
Słyszałek kiedyś o ubezpieczeniu !!!

Komentarz był edytowany przez autora: 28.01.2011 12:40

00

sswewae ~sswewae (Gość)28.01.2011 12:48

i cytrusy ze scani wyleciały . i będzie promocja w sklepach :)
no właśnie po to jest UBEZPIEczENIE samochodu i zdrowia

00

Tartu Tarturanga28.01.2011 13:34

Wiece w niekórych jest tyle zawiści że aż ciarki przechodzą .
Facet normalnie był w pracy drogi mamy fatalne 1 w szczególności dzury takie że szkoda gadać remontów masa ślisko jak ch.... każdego może spotkać
Całe szczeście że nic poważnego się nie stało.
Bandyci są w osobówkach zapi... tyle że tylko wiatr zawieje

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.01.2011 13:39

Tartu, ciekawe czy tak samo byś pisał, jak by ten zagapiony kierowiec wjechał w Twoją osobówkę? Ochłoń, człowieku. To, że są w pracy, nie upoważnia ich do łamania prawa i stwarzania zagrożenia. Już Ci kilka razy pisałem, że szalejąca po drodze 40-tonowa ciężarówka jest o wiele bardziej niebezpieczna od szalejącej osobówki, ważącej średnio 1-1,5 tony.

00

Aman Amanranga28.01.2011 14:06

"sswewae" napisał(a):
i cytrusy ze scani wyleciały . i będzie promocja w sklepach :)

Żebyś wiedział ile dobrego żarcia i picia idzie do utylizacji. Może masz kogoś znajomego, kto pracuje w JUKO lub Kauflandzie? Okazuje się, że z Kauflandu przywożono do JUKO np. mnóstwo nieotwieranych butelek coli tylko dlatego, że było w butelkach trochę niższe ciśnienie CO2 niż powinno. Już nie mówiąc o wódce. Wystarczyło, że etykietka na butelce była lekko odrapana i już do kasacji. Ciekawe ile tego typu towarów wynieśli sami pracownicy. Ale faktem jest, że wyprodukowanie żywności czy napojów w dzisiejszych czasach nie jest aż tak drogie jeżeli nie opłaca się pewnych rzeczy sprzedać po niższej cenie lub tak jak alkoholu przerobić. Nie ma szacunku w naszym kraju do żywności. Gdyby ludzie kupowali tylko tyle ile byłoby im potrzebne to pewnie sklepy wyrzucałyby całe partie dobrego towaru.

00

Tartu Tarturanga28.01.2011 15:55

"Piotrkowianin" napisał(a):
Tartu, ciekawe czy tak samo byś pisał, jak by ten zagapiony kierowiec wjechał w Twoją osobówkę? Ochłoń, człowieku. To, że są w pracy, nie upoważnia ich do łamania prawa i stwarzania zagrożenia. Już Ci kilka razy pisałem, że szalejąca po drodze 40-tonowa ciężarówka jest o wiele bardziej niebezpieczna od szalejącej osobówki, ważącej średnio 1-1,5 tony.

No jak na razie 2 razy wjechała mi osobówka ... to Ty ochłoń - wypadek człowieku i tyle - a masz pewnośc że jakaś genialna osobówka nie zajechała mu drogi ???

Komentarz był edytowany przez autora: 28.01.2011 15:59

00

maddox ~maddox (Gość)28.01.2011 16:36

"Tartu" napisał(a):
No jak na razie 2 razy wjechała mi osobówka ... to Ty ochłoń - wypadek człowieku i tyle

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska#Transport_samochodowy
cytuję:

Cytuję:
Na koniec 2005 w Polsce było zarejestrowanych 16 mln pojazdów samochodowych, w tym 12 mln samochodów osobowych.

Z tego wynika, że na każdą ciężarówkę przypadają 3 samochody osobowe, a z tego wynika, że wypadki z udziałem samochodów osobowych będą naturalnie częstsze niż z udziałem ciężarówek. Wypowiadasz się tak, jakby wypadków z udziałem ciężarówek w ogóle nie było, a prawda jest taka, że są prawdopodobnie w miarę równomiernie rozłożone na typy pojazdów w zależności od ich ilości na drogach, jednak nie możesz zaprzeczyć, że kierowanie 40 tonowym zestawem, niesie ze sobą większą odpowiedzialność i musi wymagać więcej dyscypliny niż kierowanie osobówką, która waży 1 tonę. Nikt nie pisze, że kierowcy osobówek są święci bo nie są, ale tak samo kierowcy ciężarówek potrafią takie tańce na drodze wyczyniać, że włosy dęba na głowie stają.

"Tartu" napisał(a):
a masz pewnośc że jakaś genialna osobówka nie zajechała mu drogi ???

Może jednak jeśli już dyskutujemy, to dyskutujmy o faktach które znamy a nie domysłach. Domysły to argument gorszy niż zły...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga29.01.2011 20:21

Cytuję:
Kierowcy dwóch TIR-ów trafili do szpitala po wypadku do jakiego doszło dzisiaj rano na krajowej „Jedynce” na wysokości Radomska.
Droga była nieprzejezdna przez kilkadziesiąt minut. - Przed 5.00 rano na wysokości Dobroszyc. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dobroszyce : [cytat]Dobroszyce (niem. Juliusburg) – wieś w Polsce położona w województwie dolnośląskim, w powiecie oleśnickim, w gminie Dobroszyce, której jest siedzibą.

Dwa razy pisałem wczoraj, że chodzi o Dobryszyce. Podziękowali za współpracę, ale nie poprawili.

Komentarz był edytowany przez autora: 29.01.2011 20:27

00

P51 ~P51 (Gość)31.01.2011 09:08

"Tartu" napisał(a):
Staram się być kulturalny - ale beznadziejny z tym tekstem jesteś !!!
Słyszałek kiedyś o ubezpieczeniu !!!

No,to Twój tekst jest bardzo "nadziejny"...;->
Ubezpieczenie nie zwalnia od myślenia i odpowiedzialności -jakbyś nie wiedział ;-)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat