Tak się zaczyna dziać w każdej gminie. Państwo podnosi pensje nauczycielom, a zapomina dać pieniążki i co roku obcina subwencje na oświatę. "A ty gmino sobie radź" śmiechu warte co zaczynają wyrabiać nasi rządzący.
Bo nasza kochana gmina to jedna wielka rodzina lepiej w siebie pakować kaske niż zacząć myśleć
Może zamiast finansować festyny, wycieczki nazywane wizytami studyjnymi i inne niepotrzebne rzeczy znajdą się pieniążki na to co jest nam niezbędne dla naszych dzieci.
Ludzie komentujcie merytorycznie, a nie obrażajcie ludzi. Najpierw ich wybieracie, a potem obrażacie. Nie wiem jak jest w waszej gminie, ale w mojej jak chcę gdzieś jechać to płacę ze swoich pieniędzy. No ale ty "61233238" to przebijasz wszystkich. Wygląda na to, że jesteś sfrustrowanym przegranym radnym i wiesz jak to było wcześniej. Jeździło się itp, itd...., a jak się ucięło to źle. Najlepiej krytykować. To uważasz, że ja mam zarabiać na twoje dzieci, weź się za robotę i zarób na dziecko i nie krytykuj.(komuna już upadła) Potrzebujących jest więcej, osoby starsze, osoby samotnie wychowujące dziecko, itp. itd.....
Odkąd przestali się udzielać na epiotrkow niektórzy z zasłużonych forumowiczów, wieje na forum nudą i rozpadem. A szkoda. Osobiście rzadko już na ten portal zaglądam. Pozdrawiam wszystkich. Aga
Nie da się inaczej - jak widzisz, że taki wójt zarabia 12 tys. zł. miesięcznie, to Cię krew zalewa. Nic dziwnego, że nie ma kasy na szkoły i leczenie chorych na raka. Wszystko idzie na urzędasów.
Ciekawe z skąd tyle wiesz o finansowaniu takich imprez???? Czyżbyś był u władzy w tamtej kadencji a teraz ci się ucięło?
Do obecnej chwili większość festynów na terenie gminy były organizowane dzięki sponsorom zewnętrznym. A szkoły mają kłopoty częściowo z własnej winy, bo wydają pieniądze na sprzęty z których dzieci nie mogą nawet korzystać. Leżą one w magazynach i mają ładnie wyglądać na papierze i podczas kontroli. Dyrektorzy bezmyślnie wyrzucają pieniądze a potem płaczą i na władzę narzekają (zwłaszcza w Ręcznie) bo od korytka odsunięci.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!