Ciemnota- a kto ma płacić za 30 ludzi obsługi szkoły a do szkoły uczęszcza 50 dzieci to jakieś kuriozum. Ci ludzie żyją jeszcze w głębokiej komunie. Oni myślą że pieniądze będzie przysyłał im Gierek. Poza tym ciekawe co ci nauczyciele robią w pracy każdy zajmuje się prawie jednym dzieckiem , fajna robota za niezłą kasę. Ta gmina to niezłe bagno, że utrzymuje tylu nierobów i kasę wyrzuca w przysłowiowe błoto !!!!!
"fajna robota za niezłą kasę." -mam propozycję dla Waldka : JAK TAKA FAJA ROBOTA TO ZOSTAŃ NAUCZYCIELEM!!!!! CO STOI NA PRZESZKODZIE... ??????
W Ręcznie, Piotrkowie szkoły likwidują a w Moszczenicy budują.
Widać to nie jest zależne od ilości dzieci a od gospodarza na danym terenie.
Już w powiecie powiadają że na na kłopoty i frasunek najlepszy nie jest trunek lecz Piekarek i mazurek.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
A może ktoś chce zamknięcia szkoły aby dzieci wozić do Reczna i tam dyr. szkoły już zaciera rączki
życie kulturalne opiera się na tej szkole? ciekawe bardzo. no ale dobra niech tak będzie, ale przeciez nieopodal szkoły macie sale tzw. dyskoteki. Tam można spotkania robić. Proste.
Po 2. może niech tak 'dyskoteka' dokłada wam do szkoły skoro cała miejscowość jest tak zżyta...
Po 3. Nie wydaje mi się ze szkoła była by zamknięta jeśli nie byłoby ku temu powodów, kto by chciał robić krzywdę dzieciom. Pomyślcie czy lepiej niech te dzieci jeżdżą do fajnie wyposażonej szkoły w Ręcznie czy niech gmina zbankrutuje. Jeśli zbankrutuje to wszyscy płakali by że nic w stronę jej uratowania nie było robione, jeśli jest robione to też nikomu to nie pasuje.
Co za naród.
Co za mecyje?Gmina ma obowiązek dowieźć dzieci do szkoły.Nie widzę żadnego problemu jeśli chodzi o dzieci.Natomiast konflikt interesów widać gołym okiem.Pochodzę z tamtych stron i siedem lat deptałem na pieszo trzy kilometry wcale mnie nie ubyło.
napiszę jedną ważna rzecz. Jest niż demograficzny. Mniej uczniów. Mniejsze zapotrzebowanie na nauczycieli i szkoły. Ale pamiętajmy o jednym. Jak zatrudnienie nowych nauczycieli to błahostka to otworzenie nowej szkoły podczas nadchodzącego wyżu będzie nierealne.
a nie jest tak??? ponad 2 m-ce wakacji, prawie 2 tygodnie w grudniu, następnie tydzień w okresie wielkanocnym, soboty i niedziele wolne i jeszcze Ci źle??? Ja też marne pieniądze w swoim szkodliwym zawodzie zarabiam i u mnie nie ma zmiłuj się i w soboty i niedziele często robić muszę i nie pisz mi tu czasem że trzeba było się uczyć bo gdyby nie tacy robole jak ja to byś BEZROBOTNY ze swoim fachem był bo za nasze podatki człowieku żyjesz gdyż należysz do grupy NIEPRODUKCYJNEJ!!!!!!!
A nie jest tak!!!. Trzeba mieć tupet i brak honoru ROBOL. ROBOL jest od roboty, a NAUCZYCIEL od nauki. Z idiotami się nie dyskutuje tylko im przytakuje, że mają rację. Tak masz racje bo ty wiesz wszystko najlepiej. A teraz dla normalnych - nauczyciela jak każdego innego pracownika chroni w pierwszej kolejności Kodeks Pracy, a potem Karta Nauczyciela - nauczyciel w ciągu roku szkolnego nie ma urlopu (prawie) tylko ma ferie i wakacje bo wtedy wykorzystuje cały należny jemu urlop. Jak się urlop skończy to w połowie sierpnia zgłasza się do pracy itd. itd., ale wszyscy normalni przecież to wiedzą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!