Gratuluję ciekawej i ważnej inicjatywy. Chociaż nie jestem mieszkańcem gminy Ręczno życzę Inicjatorom siły, odwagi, samozaparcia oraz wyrozumiałych sponsorów.
I najważniejsze, niech Bozia i partia nigdy nie dopuszczą, aby Wasza gazetka stała się propagandową tubą i dziennikiem zdarzeń urzędu gminy ... Taki bowiem los stał się udziałem już niejednej podobnej inicjatywy.
Nie da się w Polsce w tak małej społeczności, już zwłaszcza na wsi, prowadzić obiektywnego i niezależnego pisma obywatelskiego. Kochani, zniszczą to wasze pisemko po trzech wydaniach i dobrze radzę - uważajcie, aby was też nie zniszczyli. Szkoda nerwów i zdrowia. Pewnie, że dobrze, że próbujecie coś robić, ale jest to z waszej strony ogromna naiwność i możecie dostać gorzką lekcję. Dlaczego? Bo Polska nie jest normalnym krajem. Może inaczej: Polacy nie są normalni, to jakaś nieokiełznana dzicz cywilizacyjna i kulturowa.
10/10. Przerabiałem to w podobnej formule i dałem se siana.
Z tą gazetą to jest tak samo jak z inteligentną blondynką, wszyscy w gminie o niej słyszeli ale nikt jej dotąd nie widział.
Witam jeszcze kilka egzemplarzy można otrzymać w kiosku Ruchu w Ręcznie , oczywiście bezpłatnie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!