metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tartu Tarturanga20.02.2012 09:42

"Mieciu" napisał(a):
Najwięcej radości sprawia mi demaskowanie zadufanych w sobie tłumoków

To moje gratulacje, że się sam zdemaskowałeś i sprawiłeś sobie tym radość !!!

Komentarz był edytowany przez autora: 20.02.2012 09:43

00

luzik ~luzik (Gość)20.02.2012 10:05

W tym miejscu gorąco pozdrawiamy JE POSŁA Artura Ostrowskiego.
Walcz pan dalej o nauczycielską zgraję. My - reszta narodu - zapłacimy przecież za bumelanctwo nauczycieli i za pana diety poselskie !!!

00

aaa ~aaa (Gość)20.02.2012 10:59

a ile miasto kosztują asystenci, którzy koordynują (czytaj: powielają) pracę urzędników? Czy p. Jarszak mogłaby podać te dane?
Zdaje się, że artykuł ma za zadanie odwrócić uwagę od bardziej bulwersujących spraw

00

Myśliciel Myślicielranga20.02.2012 11:02

Zazdrościcie nauczycielom? Jesteście żałośni i zachowujecie się jak dzieci! Przecież wybierając swoją drogę zawodową NIKT nie bronił wam studiować pedagogiki i zostać nauczycielem! Rzeczywiście, na tym forum są sami dyletanci, malkontenci, gawędziarze i plotkarze. Ja nie zazdroszczę nauczycielom ich ciężkiej i niewdzięcznej pracy (owszem tak jak wszędzie zdarzają się też lenie patentowane). Nie zazdroszczę też pracy innym zawodom: górnikom, hutnikom, kierowcom, murarzom, piekarzom itd. - każda jest na swój sposób ciężka i odpowiedzialna.
Czy wy wiecie jak wygląda psychika nauczyciela po 10 latach pracy szczególnie pod rządami KCh i groźbami likwidacji kolejnych szkół (oprócz TPS rzecz jasna)? Nie? To spróbujcie pouczyć w szkole - jeśli przeżyjecie pierwszy miesiąc i będziecie mieli dobre wyniki nauczania - to gratuluję, a ja zjem swoją klawiaturę.

00

bist ~bist (Gość)20.02.2012 11:38

"Mysliciel" napisał(a):
Zazdrościcie nauczycielom? Jesteście żałośni i zachowujecie się jak dzieci!

Nie bierz w tym udziału. Bo od kilkunastu lat w mediach są robione tzw. wrzutki, średnio 2-3 razy na rok, na temat nauczycieli. Po każdej wzbiera burza dyskusji, która w internecie zwłaszcza przekracza wszelkie granice logiki i kultury. Ostatnia wrzutka dotyczyła wypłacanej nauczycielom rzekomo w styczniu tzw. 14-tki. Oczywiście, bzdura, ale co ludzie jadu wylali, to wylali. Komu zależy na ciągłym antagonizowaniu społeczeństwa z nauczycielami, można się domyślać. A każda wrzutka trafia na podatny grunt, bo akurat nauczyciel, jak i lekarz czy policjant, jest blisko życia prawie każdego Polaka. Ja nie daję się prowokować i w tych beznadziejnych dyskusjach nie biorę udziału. Nauczyciel - zawód jak każdy, a ten wymaga jeszcze odpowiedzialności. Wynagrodzenia do niedawna upokarzające, ale obecnie - średnie. Żadnych sensacji nie widzę.

00

luzik ~luzik (Gość)20.02.2012 11:54

"Mysliciel" napisał(a):
na tym forum są sami dyletanci, malkontenci, gawędziarze i plotkarze

Myśliciel ??? A znasz bajkę o indorze i niedzieli?
Treść twojego wpisu sugeruje, że jesteś nauczycielem. Jak wychowujesz dzieci, czego ich uczysz, skoro wyznajesz zasadę Kalego?
W naszym marudzeniu nie chodzi o to, żeby wszyscy mogli okradać społeczeństwo, tak jak to robią nauczyciele. Chodzi o to, żeby piętnować i eliminować możliwie każdy przypadek społecznego i ekonomicznego rozpasania.
A nauczycielom nie zazdrościmy. Mamy raczej dla nich inne uczucie. I nie jest to podziw, chociaż też się zaczyna na literę "p". Piszę w liczbie mnogiej, bo o nauczycielskich ekscesach rozmawiam z wieloma ludźmi - w tym z emerytowanymi już nauczycielami. I nie spotkałem nikogo, kto by was szanował.

00

zet ~zet (Gość)20.02.2012 12:30

"Tartu" napisał(a):
A jaka jest efektywność pracy.

W tej kwestii poruszyłbym temat urzedników :)

00

Myśliciel Myślicielranga20.02.2012 12:46

"luzik" napisał(a):
Treść twojego wpisu sugeruje, że jesteś nauczycielem

Nie jestem, tylko denerwuje mnie wieczna nagonka na tą grupę zawodową.

"luzik" napisał(a):
wszyscy mogli okradać społeczeństwo, tak jak to robią nauczyciele

Podaj dowód, a nie oczerniaj uczciwych ludzi! Owszem, w każdej grupie zdarzają się naciągacze, wręcz oszuści, ale nie można wszystkich mierzyć jedną miarą! Mogę napisać też, że wszyscy lekarze to oszuści; wszyscy prawnicy to oszuści; wszyscy tokarze to złodzieje; wszyscy artyści to homoseksualiści. Mogę, prawda? Bo możemy podac przykład lekarza wałkonia, tokarza co kradnie coś z zakładu lub znamy chłopaka jakiegoś artysty. Czy to znaczy, że wszyscy tacy są?

"luzik" napisał(a):
o nauczycielskich ekscesach rozmawiam z wieloma ludźmi - w tym z emerytowanymi już nauczycielami. I nie spotkałem nikogo, kto by was szanował.

Ja też dużo rozmawiam. I mam skrajnie inne odczucia. Widocznie obracasz się w złym towarzystwie.
Tak na marginesie proponuję zakończyć tą jałową i bezsensowną dyskusję. Amen.

00

fgf ~fgf (Gość)20.02.2012 14:26

.....pankracy napisał "roczny płatny urlop ? 18h/tydzień ? Wakacje i przerwy świąteczne oraz ferie. I płacz że jest źle. To tylko w Polsce." dodam jeszcze........ wysokie wynagrodzenie w porównaniu do innych grup społecznych, "praca" w ciepełku, godzina inna niż dla reszty społeczeństwa bo trwająca 45min itd,same przywileje, zero kontroli.

00

luzik ~luzik (Gość)20.02.2012 15:16

"Mysliciel" napisał(a):
Widocznie obracasz się w złym towarzystwie

1) Jak określisz człowieka, który pracuje 3,5 godziny dziennie, a bierze całą pensję?
2) Jak określisz człowieka, który ma wolne 4 miesiące w roku, a bierze całą pensję?
3) Jak określisz człowieka, który kosztem rodziców i dzieci organizuje sobie wyjścia do kina i parodniowe wycieczki?
4) Czy w swojej firmie wypłacałbyś pełną pensję osobie, która pracuje tylko 3,5 godziny dziennie?
Jeśli chodzi o towarzystwo, czyli moich rozmówców, o których pisałem, to wiedz, że wszyscy - za wyjątkiem jednego - posiadają wykształcenie wyższe, czytają i żywo analizują, to co się wokół dzieje. A ten jeden gość - to zaangażowany społecznie człowiek po maturze uzyskanej - jak to mówią - w dobrym liceum. I wszyscy sumiennie zarabiają na swoje rodziny, nie okradając społeczeństwa.
I tak na koniec : myśl całościowo, a dopiero później przypinaj łatki. Kraść można także w białych rękawiczkach.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat