Na 10 odpowiedzi w topicu, aż 6 jest nie na temat! Czy nie lepiej poświęcić te 10 sekund na wpisanie tytułu filmu, a nie gadanie o "kosmosie"?
P.S.
Dziękuję autorowi za przypominanie o filmowej historii Piotrkowa.
Twórcy serialu "Moda na sukces” zlecili swoim reżyserom nagranie kilkunastu odcinków w Piotrkowie. Ze znalezieniem bohaterów nie mieli żadnych problemów, przecież Piotrków to miasto ludzi sukcesu. Obsada wyśmienita: Chojniak, Jankowska, Błaszczyk, Dziemdziora, Mazur........
Nie zaznasz spokoju -świetna rola Janczara mówi sama za siebie-git
Ewa chce spać,ten film jest świetny. Poczucie humoru takie ,że dzisiejsze komedie to mały pikuś. Piotrków jest tu bardzo widzoczny. Najlepiej widać to w końcowych scenach filmu ,gdy wszystkie furgony zajeżdżają na Rynek. Rynek ze wszystkimi szczegółmi.
Pamiętam jak kręcili jedną ze scen do filmu Ewa chce spać na skrzyżowaniu ulic: Sieradzka Rycerska. Pamiętam te dorożki które naraz wyjechały naprzeciw siebie z ulic Sieradzka i Rycerska. Wracałem wtedy ze szkoły do domu. Był rok 1957. Zabawna jak na tamte czasy komedia. A na ul. Farnej tam gdzie jest teraz Pracownia Planowania Przestrzennego kręcili scenę niby na posterunku milicji. Stanisław Mikulski jak dobrze pamiętam grał jednego z milicjantów. To były fajne czasy.
W dodatku główną rolę gra w nim urodzona w Piotrkowie Trybunalskim Karolina Rosińska. :)
Taki ciekawy link dostałem ostatnio od koleżanki: http://www.swiatseriali.pl/news/news-najbardziej-filmowe-miasto-polski,nId,355555
Wydaje mi się, że widziałam na kilku ujęciach piotrkowski rynek...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!