ogólnie to jest dramat jeśli chodzi o wolborską, wszystko się trzęsie.. nawet mój pies cierpi przez te korki bo przecież łubudubu ciągle, a co ma powiedzieć moja mama jak ciągłe szumy w głowie przez to. Czy dzień czy noc tirami czy nie tirami zapierdzielają aż miło, a dojechać na posesje graniczy z cudem bo jak droga z pracy trwała 20 min to teraz trwa 40.. ja nie rozumiem jak można przez te ulicę tak puszczać tyle samochodów.. szpital, przychodnia a dojechać nie można. ja to jestem ciekaw czy jakby tak przez łódzką ciągle waliły tiry to czy by się nasz kochany Prezydent cieszył..
cyt." Przez około 3 miesiące kierowcy będą się musieli uzbroić w cierpliwość". Fajnie mamy więc wrzesień , prawie połowa a więc trzy miesiące prawie najgorsze na inwestycje drogowe. Jak pogoda dopisze to będzie remont rozwijał się planowo jak spadnie śnieg i złapie mróz...Cóż taki mamy klimat. Ale przecież i wcześniej robi się ciemno. A nie można tego było zacząć w kwietniu ,maju?
Przy tym natężeniu ruchu tam powinny być 2 jezdnie. Czy fachowcy ze ZDiUM-u prowadzili badanie natężenia ruchu? Pewnie w wakacje w niedzielę?
...czyli niedługo można spodziewać się jeszcze bardziej wzmożonych przejazdów pojazdów osobowych jak i ciężarowych podążających od strony Tomaszów Mazowieckiego z drogi S 8 droga serwisową wzdłuż ekspresowej od Proszenia przez ul. Wolborską do Ronda Narodowych Sił Zbrojnych /brak znaku zakazu wjazdu na wiadukt w Proszeniu dla samochodów ciężarowych/
Natomiast te pojazdy, które już zagalopują się w jeździe, to przed korkami na ul. Rakowskiej będą "uciekały" w ul. Życzliwą tuż za wiaduktem w Rakowie i poprzez łąki parły będą do ul. Wolborskiej /tutaj choć istnieje znak zakazu ruchu dla pojazdów ciężarowych na ul. Życzliwej, tuz za drogą dojazdową do firm Grespania i Nowalijka.
POLECAM TEN WPIS UWADZE WSZYSTKICH SŁUŻB ODPOWIEDZIALNYCH ZA OZNAKOWANIE NA DROGACH I EGZEKWOWANIE OZNAKOWANIA ISTNIEJĄCEGO :-<
To pogotowie będzie chyba jechało Wolborska po dachach tirów, bo ulica będzie zakorkowana na obu pasach.
Czy ktoś ma wiedze czy nasz prezydent pojawia się w pracy punktualnie ?? Po ile godzin pracuje na miejscu w urzędzie oraz czy codziennie korzysta z limuzyny żeby pokonywać, ten krótki odcinek z domu do pracy i z pracy do domu ?
Korki nieuniknione... Panie Prezydencie bez remontu- dziś odcinek od Logistycznej do obwodnicę pokonałem w 16 minut... Czyli jak będzie remont będę jechał 30 minut albo więcej.
Korki to będą też po tym remoncie, bo przepustowość drogi się nie zmniejszy.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!