metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ja3 ~ja3 (Gość)22.09.2012 13:13

w Barkowicach?:D a nie BOGUSŁAWICACH?:) szkoda że taka pogoda, bo z chęcią bym pojechała:(

00

Pietrek Pietrekranga22.09.2012 13:21

Cytuję:
13 Piotrkowski Rodzinny Rajd Rowerowy pod kierunkiem Elżbiety Radziszewskiej

to jedyna rzecz która ona robi bo przez cala kadencje tylko widac ja na tym rajdzie

00

ares1 ~ares1 (Gość)22.09.2012 14:27

"Pietrek" napisał(a):
to jedyna rzecz która ona robi bo przez cala kadencje tylko widac ja na tym rajdzie

Niestety smutna prawda :(((

00

polak mały ~polak mały (Gość)22.09.2012 15:14

Ciekawe, że trzebe mieć TAK wysokie stanowisko, żeby zorganizować rajd rowerowy?

00

anty ~anty (Gość)22.09.2012 18:19

To ta Pani wie gdzie jest Piotrków?

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.09.2012 20:01

Cytuję:
- Dziś mamy już 13 Rodzinny Rajd Rowerowy, miejmy nadzieję, że szczęśliwy. 13 lat temu zaczęliśmy jeździć na rowerach wspólnie.

Jedynka z matematyki! Skoro w tym roku jest 13. rajd, to pierwszy był 12 lat temu, a nie 13. Podpowiedź dla pani poseł: drugi rajd był 1 rok po pierwszym, a nie 2 lata wcześniej.

00

Kasia ~Kasia (Gość)23.09.2012 10:55

Niestety muszę napisać, że jestem organizacją rajdu zdruzgotana!!! W drodze powrotnej rajd przeistoczył się w piknik na drodze - na całej szerokości - czyli dostępne dwa pasy plus pobocza. To jest nie poważne traktowanie pozostałych uczestników ruchu drogowego! jak można pozwolić, by "wydana zgoda na rajd" była usprawiedliwieniem ludzkiej głupoty? Jestem zbulwersowana konwojowaniem rajdu przez naszą policję - nie widziałam nigdzie informacji o tym, że jakieś drogi będą czasowo wyłączone z użytku dla pozostałych pojazdów - tak jak to bywa podczas rajdów na ul. A.Krajowej i Sikorskiego - gdzie ulice są zamykane i ruch jest kierowany przez policję objazdami. Rowerzyści: 1. nie zważali na to czy mogą się nawzajem wymijać i wyjeżdżali na przeciwny pas tak po prostu (łącznie z małymi dziećmi - rodzice nie czuwali nad ich bezpieczeństwem) 2. wpychali jeden drugiego pod górkę - a Ci drudzy w tym czasie rozmawiali przez telefony 3. na moście od strony Koła - Wierzej dwoma pasami rowerzyści WPROWADZALI rowery bo nie mieli siły już wjeżdżać!!! a na sam deser dzięki super akcji policyjnej utknęłam w korku przed rondem na ul. Wyzwolenia (nie pamiętam nazwy tego ronda)- w gigantycznym korku - ani do przodu ani tym bardziej do tyłu - i nikt nie pomyślał, że jeżeli grupa rowerzystów jest rozciągnięta myślę, że spokojnie na kilka kilometrów, a policja chce ich wszystkich razem do miasta wpuścić - to wypadałoby by zajęli jeden pas a nie całą szerkość jezdni i pobocze!!! Śmiało powiem, że ktoś kto organizuje taki rajd jest ignorantem, skoro niedba o bezpieczeństwo i pozostałych uczestników ruchu drogowego! Chciałabym się dowiedzieć kto poniósł by winę jeśli, przez ten rajd nie zdążyłabym dojechać do szpitala by uratować komuś życie, gdyby karetka czy straż pożarna nie mogła się przebić przez ten zator na czas? Skandal!!! Prośba telefoniczna by udostępnić pas drogowy dla kierowców też okazała się nie do zrealizowania - bo jest wydana zgoda na rajd! błagam - Organizatorzy: rozwagi następnym razem!

00

krzysiek71 ~krzysiek71 (Gość)23.09.2012 15:47

Radziszewska cudem załapała się do koryta,mam nadzieje,że następnym razem nie będzie miała tyle szczęścia,ta baba nic nie robi dla tego miasta.

00

beret beretranga24.09.2012 14:12

do Kasi - to ty się tak awanturowałaś w tym hyundaiu ?
oburzona eskortą przez policję - wyobrażasz sobie jakby ta impreza wyglądała bez obstawy? jeszcze gorzej.
informacje o rajdzie i jego trasie można znaleźć.chyba, że oczekiwałaś listownego powiadomienia?
zbieranie wszystkich w kupę miało właśnie służyć bezpieczeństwu.ludzie też nie są głupi i rozeszliby się gdyby jechał pojazd uprzywilejowany (w drodze do koła mijała nas kareta i wszyscy zjeżdżali, żeby ją przepuścić).
no i pytanie : dlaczego włączyłaś się w eskortowaną kolumnę rowerzystów (to jest łamanie przepisów) ? aż tak ci się spieszyło? twój czas był dla ciebie na tyle cenny, że postanowiłaś lawirować samochodem między dziećmi na rowerach? na pewno nie jechałaś do szpitala z dwoma pieskami na tylnym siedzeniu, więc nie dramatyzuj.
(żeby było śmieszniej w sobotę był dzień bez samochodu)

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga24.09.2012 22:43

"beret" napisał(a):
zbieranie wszystkich w kupę miało właśnie służyć bezpieczeństwu.

Chyba żartujesz? W jaki sposób blokowanie całej ulicy może służyć bezpieczeństwu? A gdyby w ten tłum rowerzystów wjechała np. eLka? Taka organizacja to wysoka nieodpowiedzialność!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat