metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ja cię ~ja cię (Gość)08.04.2012 14:16

Czy posiadane butów i telefonu sieciowego jest już karalne

00

ooo ~ooo (Gość)08.04.2012 14:18

Buty chyba służyły jako broń chemiczna

00

wlp ~wlp (Gość)08.04.2012 15:29

mogły służyc do popełnienia przestepstwa wiec sa zabezpieczone ! troche rozumu...

00

oglądacz ~oglądacz (Gość)08.04.2012 17:44

To samo podano w Onecie. Tyle tylko, że rzecz się dzieje "w mieszkaniu 23-letniego łodzianina". To Kamieńsk już należy do Łodzi?

00

pisanka - zbuk wielkanocny ~pisanka - zbuk wielkanocny (Gość)08.04.2012 21:22

Cytuję:
Za posiadanie materiałów wybuchowych lub substancji, która może zagrozić życiu lub zdrowiu wielu osób grozi kara pozbawienia wolności do lat 8.

W myśl tej definicji należałoby z miejsca zapuszkować co najmniej kilka milionów obywateli tego kraju. Wymienię tylko te najpowszechniejsze: propan-butan w butlach, paliwa ciekłe, niektóre nawozy sztuczne, petardy i fajerwerki, amunicja do broni palnej (sporo osób posiada broń legalnie, ale przecież są to też materiały wybuchowe) itd. Każdy kto w szkole nie spał na lekcjach chemii, albo chociaż uważnie oglądał przygody MacGyver'a wie, że silny wybuch można spowodować wykorzystując sproszkowane metale, albo rozdrobnione substancje organiczne (pył węgla kamiennego, mąka, cukier-puder, próchno itp.). Więc kto z czystym sumieniem może teraz powiedzieć, że nie ma w domu żadnych materiałów wybuchowych? :))
Karane powinno być chyba popełnienie przestępstwa, a nie tylko potencjalna możliwość jego popełnienia. A wg przytoczonego przepisu sama możliwość już jest przestępstwem! Dobrze, że jeszcze nie wsadzają za samo posiadanie potencjalnego narzędzia gwałtu...

00

rozsądek ~rozsądek (Gość)09.04.2012 09:47

tez mam w domu siekiere jestem potencjanym zamachowcem czy jeszcze nie ??

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga09.04.2012 09:57

"rozsadek" napisał(a):
tez mam w domu siekiere jestem potencjanym zamachowcem czy jeszcze nie ??

Oczywiście i do tego jeszcze potencjalnym gwałcicielem. :)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat