metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
super zgryżliwy ~super zgryżliwy (Gość)21.09.2017 13:45

Po co się wiecznie pyta a jak dostaje odpowiedź to i tak nic nie rozumie, poznać głupiego po pytaniu jego. Wielokrotnie to się potwierdziło w czasie jego kadencji.

83

Kio ~Kio (Gość)21.09.2017 13:46

Boże dopomóż! dopiero była tleniona blondyna, teraz ten się doszukuje! chcecie robić karierę? ale nie w tym mieście! nieudacznic i nieudaczników nie brakuje! wybory wybory wybory?żegnać się powoli z Radą Miasta, Nikt nie wybierze Ludzi którzy własnym tanim lansem się promują!!!

81

bizuu ~bizuu (Gość)21.09.2017 13:50

Co to jest?/? jakie banery buahaaa! umarłam ze śmiechu! a Pan chyba powinien ze wstydu, pod Biedronką i na hali ???no taaaa najwięcej ludzi, jeszcze koło jakiegoś stoiska z klapkami! ŻENADA TO MAŁO POWIEDZIANE! Boże dopomóż człowiekowi bo rozum stracił

84

gość 5 ~gość 5 (Gość)21.09.2017 14:12

Szpecące rynek murki za ogromne pieniądze widać za mało.........Obserwuje, komu one służą.

55

gość ~gość (Gość)21.09.2017 14:15

Lokowanie Biedry?

63

kazik626 ~kazik626 (Gość)21.09.2017 14:18

niech zrobią głosowanie dla wszystkich ludzi bo ja jestem na .NIE.za małe miasto na taką inwestycje sigmatex stoi pusty czy ktos coś z tym zrobi

54

Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)21.09.2017 14:19

Władze miasta powołują się bez przerwy na przypadek budowy mediateki w Oświęcimiu. Nawet tuza piotrkowskiego dziennikarstwa Elżbieta Jarszak pojechała, aby zrobić materiał propagandowy, w którym oczywiście widz mógł zobaczyć i dowiedzieć się wszystkiego poza jednym - ile na budowę obiektu poszło z kasy miasta.
Trudno mi zrozumieć taką determinację prezydenta Chojniaka - pomimo, że uważam go za bardzo złego prezydenta, nie spodziewałem się, że jest w stanie podjąć aż tak złą decyzję ekonomiczną. Nie wiem czym to tłumaczyć - czyżby podpisanie umowy partnerskiej z izraelskim miastem i związany z tym zwrot budynku synagogi sprawia, że biblioteka po prostu musi w krótkim okresie czasu opuścić dotychczasową siedzibę?
Nie dziwi mnie natomiast to, co oburza część komentujących tzn. okazywana w tej sprawie przez władze piotrkowskie arogancja. Wiele razy pisałem, że mają one poczucie bycia "nadludźmi", którzy wszystko wiedzą lepiej - a to gdzie powinno być rondo a gdzie nie, a to, że por będzie znakomitą maskotką, a to tworząc komitet do spraw Pomnika Historii z udziałem duchownych zamiast naukowców itd. Nie ma mowy o żadnych konsultacjach z mieszkańcami, których mają w pogardzie. I trudno się dziwić. Piotrków to miasto starzejące się. Większość to emeryci, dla których najważniejsze jest by starczyło na jedzenie i leki i żeby co najwyżej mieć wyremontowany chodnik no i oczywiście zapewnioną ciszę nocną. Nie obchodzą ich finanse miasta, bo co może to obchodzić starszą schorowaną panią, która nie wie z czym wiąże się wzięcie przez miasto tak wielkiego kredytu. Na początku września słyszałem na przystanku jak dwie sędziwe panie rozmawiały o 800-leciu miasta. Zachwycały się panem prezydentem, który zrobił wspaniałą imprezę - ślubowanie pierwszaków - dzieci tańczyły i śpiewały, po prostu rewelacyjna impreza. Problem w tym, że to jest właśnie aktywny elektorat - innego nie ma, ponieważ młodzież wyjeżdża z tego umierającego miasta. Do tego dochodzi niemrawość opozycji. Oni powinni wszyscy, każdego dnia organizować dla mieszkańców spotkania informujące o planach budowy mediateki, urządzać happeningi, wysyłać ulotki. Wiem, że to kosztuje, ale jakieś chyba pieniądze partyjne są, prawda? Inaczej jak dotrzeć do mieszkańców w mieście, którego władze mają prywatną telewizję i po swojej stronie wszystkie największe media? Jeden plakat wywieszony na kilku słupach, w dodatku nie podpisany nie jest kampanią informacyjną, tylko pozorowanym działaniem.

34

97-300 97-300ranga21.09.2017 12:13

Mediateka TAK , dla radnego Sokalskiego NIE w najbliższych wyborach ! Stop komunie !

1212

gość ~gość (Gość)21.09.2017 12:55

Tak, jestem za budową mediateki. A pan Sokalski co takiego do tej pory zrobił dla miasta?

1312

97-300 97-300ranga21.09.2017 14:21

Mieszkańcy pytają radnego kiedy przestanie głupio pytać ?

86

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat