Proszę zapytać w takim razie radnych i władze miasta ile wniosków o zmiany w prawie wystosowali do naszych posłów. Proszę zapytać ile razy piotrkowscy posłowie zgłaszali potrzebę wprowadzenia takich zmian obowiązującego prawa, aby samorząd miał możliwość skutecznych działań w tym zakresie. Ciekaw jestem ile działań w tym zakresie podjęto. Chętnie o tym poczytam.
ale Urząd może nałożyć karę, dlaczego z tego nie korzysta? znowu słabe zarządzanie...
Ale to miasto płaci właścicielowi za reklamy na tym budynku, więc samo się przyczynia do tego, alby właściciel miał to głęboko w d...e
Niedawno byliśmy z ekipą w środku budynku.
Ja się pytam, jakie zabezpieczenie dachu, jak dachu tam nie ma.
"Dach nadal przecieka w trakcie deszczu" Nie ma co przeciekać bo, żeby przeciekało to musiałoby coś tam być.
Jest jedna wielka dziura.
Europy wyburzyć nie pozwolili, tylko remont i renowacje... co wyniesie jakieś 4-8 mln zł. Lepiej poczekać, niech pogoda wszystko zniszczy, a wtedy zrobi się to samo na nowych materiałach, do tego rocznik bierzący, nowa wentylacja, elektryka itd. A nie stare, po taniości, odnowione straszydło.
E tam.. Pani redaktor W. pewnie ściągnie filmowców i skończą dogorywanie tego budynku w fajnej eksplozji. Będzie o czym pisać a ...potem czytać.
A co z willą Wandą?wlasciciel zaczal remont...i utknął...az przykro patrzeć...
Czy nie można tak gnębić właściciela rozmaitymi mandatami i karami, żeby zdecydował się pozbyć kłopotu? Przecież wokół posesji trzeba utrzymywać porządek. Ja, zimą, żyję w strachu, że jak nie będę miała siły odśnieżyć chodnika, to dostane mandat. Ale może ja jakaś dziwna jestem...
Pamiętam obiady w Europie z rodzicami w latach 80 - tych. Wierzyć się nie chce, że ten piękny budynek, kiedyś chluba Piotrkowa, trzyma się na szmatach. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd - przede wszystkim dla tego piotrkowskiego "biznesmena"!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!